Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Μαθητές του Συνασπισμού

>> Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Συμμαθητή και συμμαθήτρια,

το κατεστημένο κυβερνητικό σύστημα της Ν.Δ.,
ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν επί έτη οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει την δημόσια παιδεία σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση. Το σχολείο χάνει τον παιδαγωγικό του ρόλο, το εξεταστικό σύστημα καταρρακώνει τους μαθητές και «η βάση του 10» έχει ως μοναδικό στόχο την δημιουργία πρόσθετης πελατείας στα κολέγια. Παράλληλα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 οι δαπάνες για την παιδεία αντί να αυξηθούν ριζικά, συνεχίζουν να μειώνονται.
Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές με ένα Υπουργείο Παιδείας να κλείνει τα αυτιά στις διεκδικήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να επιστρατεύει διευθυντές σχολείων και εισαγγελείς για να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, αντί να απαντήσει στα αιτήματα τους.

Μοναδική απάντηση στο εφιαλτικό αυτό τοπίο μπορεί να δοθεί από ένα μαθητικό κίνημα που θα έχει για στόχο τη συγκρότηση ενός μαζικού και νικηφόρου πανεκπαιδευτικού κινήματος, το οποίο θα στηρίξει ολόκληρη η κοινωνία, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σχολείων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα αποτελούν την απάντηση χιλιάδων μαθητών στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στην διάλυση των δημόσιων σχολειών. Η Νεολαία Συνασπισμού στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καλεί όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγωνιστούν ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης για την ανατροπή της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.


Νεολαία Συνασπισμού Ν. Χίου(οργάνωση μαθητών)



Για όσους υποστηρίζουν οτι τα παιδιά κατεβαίνουν στις καταλήψεις χωρίς θέσεις...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP