Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ!

>> Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Δύο πράγματα κατάφερε κατά την χθεσινή απεργιακή του συγκέντρωση στη Χίο, οι "ταξικές δυνάμεις" του ΠΑΜΕ.

Το πρώτο είναι να δείξει στους νεαρούς μαθητές των λυκείων, τι σημαίνει σταλινική κουτοπονηριά. Ευτυχώς, απο ότι ακούμε στίς σημερινές συζητήσεις, οι μαθητές δεν μάσησαν. Πήραν καλά το (καπελωτικό) μάθημα από τις "ταξικές δυνάμεις". Τόσο καλά που αρκεί για να μην την ξαναπατήσουν!

Το δεύτερο (και σημαντικότερο δυστυχώς), είναι ότι υποβάθμισαν τον αγώνα των μαθητών σε κομματική παρέλαση. Έκπληκτοι οι Χιώτες παρακολουθούσαν τον αγώνα τού ΠΑΜΕ, να εμφανίσει την πορεία των μαθητών, σαν "ουρά" της δικής του πορείας.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού, νομίζω οτι τα λέει όλα:


Τα Καπέλα



Οι μαθητές διεκδικούν τα δικαιώματά τους ως μια ενιαία και αυτόνομη ομάδα. Oμως όπως έγινε φανερό στην τελευταία πορεία των μαθητών, ο αγώνας τους αυτός κινδυνεύει από τα 'καπελώματα' Συγκεκριμένα στη συγκέντρωση της 21\10

με ύπουλο τρόπο και παραπληροφόρηση το Π.Α.Μ.Ε προσπάθησε και τα κατάφερε η πορεία τους να είναι στον ίδιο δρόμο με αυτή των μαθητών. Κατάφερε επίσης οι μαθητές σαν "πρόβατα "να έπονται της πορείας του Π.Α.Μ.Ε και να γίνονται φερέφωνα των κομματικών του αντιλήψεων! Η δικαιολογία που ακούστηκε σε αυτούς που αντέδρασαν σε αυτήν την πολιτική χειραγώγηση ήταν ότι οι μαθητές έχουν ξεχωριστό πανό και άρα διαφορετική "πορεία" .Επιπλέον οι άνθρωποι του Π.Α.Μ.Ε επιτέθηκαν με άσχημες εκφράσεις σε μαθητές οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν αυτή την ανήθικη συγχώνευση, στη προσπάθεια τους να τους εξαναγκάσουν να τους ακολουθήσουν. Το αποτέλεσμα του όλου "σκηνικού" ήταν οι μαθητές παρά την θέληση τους να γίνονται έρμαια της πολιτικής ενός κόμματος που προσπαθεί με την στάση του να διαχωριστεί από τους άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και να χειραγωγήσει την νεολαία διεκδικώντας για λογαριασμό του την γνησιότητα των αριστερών ιδεών και την αποκλειστικότητα στην επαναστατικότητα. Η προσπάθεια αυτή του Π.Α.Μ.Ε αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της στάσης του Π.Α.Μ.Ε απέναντι στην αυτονομία των μαθητικών κινητοποιήσεων. Παρόμοιες συμπεριφορές από πολιτικά κόμματα εμφανίστηκαν και στο παρελθόν !! Το αποτέλεσμα αυτής της πορείας ήταν να δοθεί λάθος εντύπωση για το μαθητικό κίνημα το οποίο αποτελεί το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των μαθητών εναντίον σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της παιδείας.

Οι μαθητικές κοινότητες είναι αυτόνομες. Δεν χρειάζονται την οργάνωση ούτε τις αντιλήψεις κάποιου άλλου γιατί έχουν μάτια και βλέπουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και όταν ξεκινούν μια πορεία αφήνουν πίσω την κομματική τους ταυτότητα και αγωνίζονται ως μαθητές



Χίος22-10-2008



Η Νεολαία Συνασπισμού



4 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Οκτ 2008, 9:22:00 μ.μ.  

pes ta re dionisi. oxi tipota allo alla t knitakia vrizane sto geniko syntonistiko twn ma8htwn stis 21/10 tous ma8htes tou prwtou lykeiou pou akolou8hsan thn poreia apo to ergatiko kentro! ypo8hke xarakthristika apo vameno melos tou pame-ma8hth: h megalyterh patata egine apo tous ma8htes tou prwtou lykeiou p akolou8hsan thn adedh... opws k oti t ma8htiko kinhma dn prepei na ypokinite apo syndikalistikes organwseis... enw t idio t pame kapelwse oloklirotika to ma8itiko kinima. eftixos p oi ma8htes katalavan estw k arga t la8os ayto k 8a frontisoun na mhn epanalif8ei.
h ma8htikh koinotita ths xiou ksipnise epitelous kai dn 8a anextei paromoies energeies sth synexeia twn agwnwn ths.

na eiste sigouroi gia ayto!

Ανώνυμος 23 Οκτ 2008, 7:07:00 μ.μ.  

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ,
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος 23 Οκτ 2008, 9:20:00 μ.μ.  

Οσο για τα λευκά κολλάρα κ. σκούφαλε,θέλω μερικες εξηγήσεις αφου σου υπενθυμίσω τα εξης .Στην τοπική ΑΔΕΔΥ το προεδρείο (ΛΥΚΟΥ-ΑΜΠΑΖΗΣ)αποτελει προϊον συνεργασίας και μυστικής συμφωνίας ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ,η κάνω λάθος....
Οσο για το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, αυτό συνδιοικείται απο το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΚΕ.Εσεις λοιπόν συμετέχετε στην διοίκηση του ΕΚΧ και εσείς πρέπει να μας απολογηθείτε, με την καλή εννοια για το αποτέλεσμα της παρουσίας σας στην διοίκηση .Το γιατί στις απεργίες φευγεται και και πάτε στου Μαϊστράλη,μόνο εσείς το καταλαβαίνετε.

Ανώνυμος 20 Νοε 2008, 3:02:00 μ.μ.  

Δεν ξερω κατα ποσο καταλαβαν οι μαθητες τι εγινε παντως.. Γιατι η σχεση ΣΑΣΧ-ΚΝΕ φανηκε και στην πορεια του Πολυτεχνειου.. Και ισως δεν ειναι καν θεμα κατανοησης μιας και φανερα το επιδιωκουν ορισμενα μελη του συντονιστικου..

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP