Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Δεξιοί, Ακροδεξιοί, ΚΚΕ με ολίγη Κανέλλη για νοστιμιά!

>> Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Με κάποια καθυστέρηση, είναι αλήθεια, αντελήφθην την απάντηση φίλτατου Red Blogger, σε άρθρο μου σχετικό με την επίσκεψη της υπεραγίας Λιάνας Κανέλλη, βουλευτού του τιμημένου ΚΚΕ στο νησί μας.

Μιας επίσκεψης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , η οποία διοργανώθηκε από φορείς των οποίων την ιδεολογική συνάφεια παραθέτω εκτενέστερα στο άρθρο μου. Παρότι δεν είχα την τιμή (ούτε καν το επεδίωξα) να παρευρεθώ στην συγκεκριμένη εκδήλωση, φαντάζομαι ότι η Κανέλλη θα εξέθεσε τις (Χριστιανικές; Κομμουνιστικές; ΟΝΝΕΔΙΚές; Λιανηπαπανδρεϊκές;) απόψεις της για το ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης.



Όχι πως θα είχε και μεγάλο πρόβλημα να τις ξεχωρίσει. Ούτως οι άλλως το νεοσταλινικό οπλοστάσιο του ΚΚΕ της παρέχει τον πλήρη εξοπλισμό.



Και εξηγούμαι: Δεν είχα κανένα σκοπό να δώσω καμία απάντηση στα γνωστά απολιθωμένα και αναχρονιστικά ΚΚΕδικα φληναφήματα (μπλα, μπλα, μπλα οπορτουνισμός – μπλά, μπλά, μπλά Μάαστριχτ). Ούτως ή άλλως ο ίδιος ο Μαρξ μας δίνει τα όπλα να τα υπερβούμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Αρκεί να τον διαβάζουμε χωρίς τα γνωστά σταλινικά ματογυάλια.



Θα σταθώ μόνο σε ένα επιχείρημα του φίλου Blogger, επειδή ακριβώς περιέχει συμπυκνωμένη τη θέση του ΚΚΕ για την σύγχρονη γυναίκα. Λέει λοιπόν ο φίλος μας: «…στο δεξιό δήμο Ομηρούπολης μετέχει ως δημοτική σύμβουλος και εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του Δήμαρχου η σύζυγος στελέχους του ΣΥΝ…».



Πόση συνάφεια με το γνωστό ακροδεξιό « ο γιός του Βούτση είναι αναρχικός ληστής»!!! Η έννοια της οικογενειακής ευθύνης. Στην περίπτωση μας, αφού ο σύζυγος είναι στέλεχος του ΣΥΝ, πώς τολμάει η σύζυγος να διαφοροποιείται και να συμμετέχει σε δεξιό ψηφοδέλτιο;



Αυτή είναι η χειραφέτηση που ονειρεύεται η νεοσταλινική αριστερά (;) για την γυναίκα του μέλλοντος.



Αυτός είναι και ο λόγος που εξ’ αρχής διευκρίνισα ότι η Κανέλλη δεν πρέπει να δυσκολεύτηκε καθόλου να συνδυάσει τις Χριστιανικές με τις ΚΚΕδικες, τις ΟΝΝΕΔίτικες κ.τ.λ απόψεις της.



Η κοινωνική συντήρηση δεν έχει χρώμα. Όταν ο ριζοσπαστισμός απειλεί τα «κεκτημένα» της τότε συσπειρώνεται και πολεμά. Όπως γίνεται αιώνες τώρα. Όπως γίνεται και στις μέρες μας όπου το ριζοσπαστικό αριστερό κίνημα έχει αρχίσει και αμφισβητεί την ηγεμονία της σταλινικής αρτηριοσκλήρυνσης, στον αριστερό χώρο!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP