Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Viva Antonio!

>> Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009



Γεννήθηκε στη Μασσαλία απο γονείς τσιγγάνους, διωγμένους απο την Ανδαλουσία επι δικτατορίας Φράνκο.

Έμαθε να παίζει κιθάρα (αν μπορεί να πεί κανείς αυτό το θεϊκό άκουσμα, απλώς παίξιμο κιθάρας), στόν δρόμο ζητιανεύοντας.

Σήμερα είναι ένας απο τους 5 κορυφαίους εκτελεστές flamengos.

Πέρσυ προτάθηκε στην Δημοτικη Επιχείρηση Χίου (Δ.Α.Ε.Χ ή ΔΗ.Κ.Ε.Χ όπως λέγεται σήμερα) να μετακληθεί απο τη Γαλλία μαζί με το εκπληκτικό συγκρότημα του (άλλοι 4 μουσικοί, 2 τραγουδιστές και 2 χορευτές), έναντι ποσού υποπολαπλάσιου απο τα ποσά που δαπανήθηκαν για την πρόσληψη καλλιτεχνικής διευθύντριας της γελοιότητας που ονομάστηκε "Φεστιβάλ στη γη της Μαστίχας".

Οι αρμόδιοι (!!!) φοβήθηκαν οτι ισως ο Antonio να ...μην έκοβε αρκετά εισητήρια. Τέτοια μυαλά διαχειρίζονται τον πολιτισμό μας...

Έτσι δεν μπορεσαμε να δούμε και να ακούσουμε κάτι που σπάνια ίσως θα μας ξαναδωθεί η ευκαιρία! Κάτι που θα έδινε την ευκαιρία στο νησί μας να ακουστεί και λίγο πιό έξω σαν τόπος που παρουσιάζονται ποιοτικά δρώμενα.

Ας μήν παραπονιόμαστε όμως. Οι πολιτιστικοί τροφοδότες μας, φρόντισαν να μας αποζημιώσουν. Μας έφεραν τον Πλιάτσικα και άλλους (Αρβανιτάκη, Θαλασινό, Αλεξίου κ.τ.λ) που πολύ ...σπάνια τούς βλέπουμε και που, δίνουν άλλη αίγλη στο νησί μας.

Φήμες μάλιστα αναφέρουν οτι, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας, παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, μιάς και πολλοί άνθρωποι απο όλο τον κόσμο αδημονούν να δούν ποιό είναι αυτό το μέρος στο οποίο τραγούδησαν αυτοι οι καλλιτέχνες που σπάνια ακούγονται.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός του ...μεγαλειώδους καλοκαιρινού Φεσ(τ)ιβάλ, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και φέτος.

Και είμαι βέβαιως πως αν τα καταφέρει θα ονομαστεί "Φεστιβάλ στη γη τών Κουτοχίων που αντί να τούς πάρουν με τις πέτρες, τούς ψηφίζουν".

Υ.Γ Είχα σκοπό να γράψω μόνο για τον Antonio. Κάποιοι συνειρμοί όμως είναι αναπόφευκτοι.

1 σχόλια:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ 14 Μαρ 2009, 8:46:00 μ.μ.  

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ "ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP