Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Απάντηση της ΚΟΕ στους Οικολόγους Πράσινους, σχετικα με το θέμα της κόντρας του Νάνου Βαλαωρίτη με τούς Οικολόγους - Πράσινους.

>> Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Απάντηση της ΚΟΕ στους Οικολόγους Πράσινους



Οι Οικολόγοι Πράσινοι μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο. Φαίνεται πως το στέλνουν όπου μπορούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:



«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ



Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (που έχει αναλάβει εργολαβικά την βρόμικη επίθεση εναντίον των Οικολόγων Πράσινων αφού είναι από τις κύριες ενασχολήσεις της κατά την προεκλογική περίοδο και μάλιστα έχει εκδόσει και σχετικό φυλλάδιο) εξέδωσε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε σε μερικές χιλιάδες αποδέκτες με το οποίο παραποιεί την άποψη του Ν. Βαλαωρίτη ότι "υποστηρίζει όλους όσους αγωνίζονται για το περιβάλλον" βάζοντας ως τίτλο σε ανακοινώσεις και εμαιλ τους "Βόμβα- ο Ν. Βαλαωρίτης υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ" προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα ότι ο Ν. Βαλαωρίτης δεν υποστηρίζει τους Οικολόγους Πράσινους.

Τέτοιες πρακτικές νεομαοϊκών να τις χαίρονται κάποιοι.

Προς απάντηση τους δείτε τη δήλωση του Ν. Βαλαωρίτη που ο ίδιος έχει στείλει πρόσφατα στους Οικολόγους Πράσινους και η οποία επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο στα ΜΜΕ που επικοινώνησαν μαζί του χθες:



Δήλωση προς τους φίλους και συντρόφους των Οικολόγων Πράσινων

Δηλώνω ότι παραμένω μέλος της κίνησης των Οικολόγων Πράσινων επειδή πιστεύω ότι σήμερα προέχει η προστασία του περιβάλλοντος για όλους μας στον Πλανήτη.

Διαπιστώνω ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα με τη σημερινή εκλεχθείσα ηγεσία - ίσως λόγω ανωριμότητας κατ΄αρχήν και διαφορετικών μεθόδων επιλογής ανάμεσα μας.

Ομως επειδή επίσης διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μελών που σκέπτονται διαφορετικά συνεχίζω να υποστηρίζω τις θέσεις του καταστατικού της κίνησης για τα ειδικά και γενικά θέματα στο σύνολο τους. Και επίσης ελπίζω ότι με το χρόνο θα λυθούν και θα εξομαλυνθούν οι διαφορές μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Νάνος Βαλαωρίτης

Αθήνα 8/5/2009»



Η απάντηση της ΚΟΕ



Γιατί χάνετε την ψυχραιμία σας και το άνετο φλεγματικό στιλ που σας διέκρινε μέχρι τώρα; Επειδή γίνονται γνωστές μερικές μεθοδεύσεις και ορισμένες αλήθειες για κάποιους βασικούς συντελεστές της κίνησής σας; Νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε έτσι απλά και εύκολα τον αμόλυντο παρθένο 4ο πόλο;

Αλλά, σκεφτείτε: όταν βγάζετε γλώσσα ενάντια στην ΚΟΕ χωρίς να απαντάτε σε κανένα από πολιτικά επιχειρήματα που αυτή προβάλλει, να ξέρετε ότι όντως είμαστε από άλλο ανέκδοτο (κατά την άποψή σας νεομαοϊκό) και δεν χρωστάμε σε καμιά ΜΚΟ (π.χ. Μεσόγειος SOS, Αντιγόνη κ.λπ.), ούτε είμαστε παράρτημα καμιάς αντιπροσωπείας.

Γι’ αυτό, ξανασκεφτείτε το πριν στέλνετε τέτοια μηνύματα. Πιθανά να δημοσιοποιηθούν όλα τα μαγνητοφωνημένα στη συνέντευξη (περιλαμβανομένων κάποιων ακόμη λιγότερο κολακευτικών για εσάς αποσπασμάτων, τα οποία αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε), και να φανεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Μπορεί να «πιάσετε την καλή» μια φορά. Αλλά η επιχειρηματική αντιαριστερή φούσκα δεν θα διαρκέσει πολύ, γιατί ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει. Και ο τόπος είναι μικρός, και γνωριζόμαστε. Εξάλλου οι μεθοδεύσεις και οι συμπεριφορές της ηγετικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων, δεν είναι αυτές που θα είχε ένας νέος φλογερός οικολόγος που προσχωρεί στο χώρο. Αντίθετα, φέρουν τη σφραγίδα επαγγελματιών της πολιτικής, τέτοιων που ο απλός κόσμος απεχθάνεται.

Επί της ουσίας: δεν βάλαμε εμείς λόγια στο στόμα του Ν. Βαλαωρίτη. Εκείνος καταγγέλλει συμπεριφορές απαράδεκτες για προοδευτικό χώρο. Γι’ αυτά δεν λέτε φυσικά τίποτα. Η αλαζονεία, το θράσος και η χρησιμοποίηση ανθρώπων είναι ξένες πρακτικές για την αριστερά που πρεσβεύουμε. Εσείς είστε υπόλογοι για τέτοιες συμπεριφορές.



ΥΓ: Η συνέντευξη πάρθηκε στις 3/6/2009, η δήλωση που παραθέτουν οι Ο-Π έχει ημερομηνία 8/5/2009… Και βεβαίως πιστοποιεί ακόμη και η δήλωση αυτή την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό των Ο-Π, και τη μη εμπιστοσύνη του Ν. Βαλαωρίτη στην ηγετική ομάδα και τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Ιουν 2009, 12:10:00 π.μ.  

Συνεχίζετε να αποδεικνύετε, εσείς με την συμπεριφορά σας και την πρακτική σας, για ακόμα μια φορά δυστυχώς ότι "το σώμα" του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι άρρωστο, συμπεριλαμβανομένης και της λεγόμενης αριστεράς, αφού μεταχειρίζεστε τέτοιες μεθόδους για να υπηρετήσετε εκλογικούς σας στόχους, την εξασφάλιση δηλαδή της εκλογής της εκπροσώπου σας, δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βρώμικη επίθεση που δέχτηκε συνολικά το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων σ' αυτές τις εκλογές είχε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε όλα τα κόμματα. Αυτό μας κάνει περήφανους και δικαιώνει την ορθότητα της ήπιας πολιτισμένης στάσης μας απέναντι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που το μόνο επιδιώκουν είναι να μην χάσουν μερίδιο της πίτας, που θεωρούν ότι ντεφάκτο τους ανήκει. Με γενικούς αφορισμούς και διαστρεβλώσεις, με λάσπη, αλλά και με προβοκατόρικες ενέργειες ακόμα και δύο μέρες πριν τις εκλογές, με τίτλους που παραποιούν το περιεχόμενο και με δήθεν συνεντεύξεις. Αλήθεια σας κάλεσε για να σας δώσει τη συνέντευξη ο κ Βαλαωρίτης και σας παρακάλεσε να τη δημοσιεύσετε τώρα για να μην χάσει την επικαιρότητά της, ποιον προσπαθείτε να κοροιδέψετε και τί προσπαθείτε να πετύχετε με το να προαναγγέλετε δημοσίευση του δεύτερου μέρους μετά από τις εκλογές;; Γιατί δεν τολμάτε να το δημοσιεύσετε τώρα;; μήπως δεν έχετε χώρο ή μήπως φοβάστε μην κάνετε κακό στους ΟΠ;;; Από ποια "αριστερή" λογική εκπορεύεται αυτή σας η πρακτική;;;

Είμαι περίεργος να ξέρω ποια είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν συμφωνεί η ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ... Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;;;

Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος των ΟΠ, υποψήφιος ευρωβουλευτής
Λαμία
http://www.e-ecology.gr

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ 6 Ιουν 2009, 1:40:00 π.μ.  

Όσο με αφορά μπορώ να σας απαντήσω και γενικότερα.
Για να είμαστε όμως συγκεκριμένοι σχετικά με το "τίτλους που παραποιούν το περιεχόμενο και με δήθεν συνεντεύξεις" μπορώ να σας παραθέσω και ηχητικά αν θέλετε το παρακάτω τμήμα από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης:
"ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα εγώ μπορώ να βάλω τίτλο στην κουβέντα που είχαμε, εκτός των άλλων, ότι ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης στηρίζει και το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, ναι, βεβαίως. Έτσι. Βάλ’ το. Καιρός είναι να χτυπήσω κι εγώ. Με χτύπησαν έτσι, θα χτυπήσω κι εγώ με τον ίδιο τρόπο."

Το δεύτερο μέρος, το οποίο υπονοείτε πως η "Αριστερά!" κρύβει δεν δημοσιεύτηκε στο τρέχον φύλλο πραγματικά λόγω πληθώρας ύλης και το περιεχόμενό του έχει να κάνει με απόψεις του κ. Βαλαωρίτη περί τέχνης.

Stelios 6 Ιουν 2009, 9:39:00 π.μ.  

Κύριε Σταμέλλο πηγαίνετε στην διεύθυνση http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/ να το ακούσετε
και τότε θα καταλάβετε ποιοι είναι άρρωστοι .Περαστικά

Andriou 6 Ιουν 2009, 9:52:00 π.μ.  

Αγαπητέ κύριε Σταμέλλε, χαίρομαι για την επικοινωνία, έστω και μέσω του blog. Ελπίζω τα σχόλια σας να μην απευθύνονται πρός το ίδιο το blog, το οποίο άλλο δεν κάνει απο το να παραθέτει μία ανακοίνωση μιας αριστερής πολιτικής οργάνωσης. Στα πλαίσια του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Πιστεύω οτι ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και ελπίζω κάποτε να τα πούμε σε ένα απο τα εκατοντάδες ανοικτα οικολογικά μέτωπα για τα οποία αγωνίζεται η οικολογική αριστερά στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών.
Βλέπετε, είναι ο μόνος τρόπος να συναντηθούμε δια ζώσης. Προς το παρόν εμείς τουλάχιστον δεν προλαβαίνουμε (αν και πολύ θα το θέλαμε) να επιδωθούμε στην ορειβασία ή άλλες ευγενείς δραστηριότητες. Αναπολούμε βέβαια την περίοδο της ζωής μας που υπήρξαμε και εμείς πρόσκοποι αλλά τι να κάνουμε; Τουλάχιστον είχαμε το κέρδος του να μπορούμε να ξεχωρίζουμε αργότερα τον προσκοπισμό απο την πολιτική οικολογία.

Υ.Γ Όσο για την συμμετοχή της Αριστεράς στο "σωμα" του πολιτικού συστήματος ίσως θα πρέπει να το ξαναδείτε το θέμα. Να σας θυμίσω απλώς οτι ένας εκ των δημιουργών της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής και οικολογικής κρίσης στα βαλκάνια (βομβαρδισμός Γιουγκοσλαβίας) ήταν ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ Γιόσκαρ Φίσσερ!

Ανώνυμος 7 Ιουν 2009, 5:33:00 π.μ.  

καλη επιτυχια κ.σταμελε αφου εισαι υποψηφιος για την ευρωβουλή αλλά και υποψηφιο δεκανικι του όποιου κάτσει(ΝΔ η ΠΑΣΟΚ)
Μιχαλης

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP