Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Τρεις κυβερνητικοί συνασπισμοί στην Περιφέρεια Αττικής

>> Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TVXS


«Ασυμβίβαστο αγώνα για μια οικολογική Αττική», εξήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος στην αποψινή ομιλία του σε ευρεία σύσκεψη του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» του οποίου είναι επικεφαλής. Παράλληλα έκανε λόγο για τρεις κυβερνητικούς σχηματισμούς στην Αττική, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες των Σγουρού, Μητρόπουλου και Δημαρά.Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει υπέρβαση στις εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για έναν «ειρηνικό Νοέμβρη του λαού», ενώ δήλωσε ότι ο υψηλός στόχος της «Ελεύθερης Αττικής» είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε στο Μνημόνιο και στα προβλήματα του Λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα στο οικολογικό,τονίζοντας ότι «στο χώρο των πυρκαγιών, των εμπρησμών, της παρανομίας, των αναψυκτηρίων υπουργών μέσα στα δάση, των επαύλεων σε πυρπολημένους χώρους, της αυθαίρετης δόμησης,έρχεται το Μνημόνιο να νομιμοποιήσει και να επεκτείνει την παρανομία».


Όπως σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος στις δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνονται και «κίνητρα για την ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το 2011, το 2012 και 2013». Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε ότι «δημιουργούν με την αναγνώριση των αυθαίρετων χρήσεων γης και δομών, μέσω της χρηματικής αποζημίωσης, δεκάδες νέους Ασωπούς, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, και ρίχνοντας όλο το περιβαλλοντικό κόστος στις επόμενες γενεές».


Ο Αλέκος Αλαβάνος κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελεύθερη Αττική, ζητεί τη στήριξη των πολιτών σε μια πορεία που η τρόικα δεν θα μπει στα γραφεία της πιο πληγωμένης από παρανομίες περιφέρειας της χώρας και πολύ περισσότερο δεν θα μπει στην πολιτική της».


«Δεσμευόμαστε, ότι το μέτρο αυτό, όπως και τα άλλα του μνημονίου, δεν θα εφαρμοσθεί, όποιο και αν είναι το τίμημα. Ασυμβίβαστα θα αγωνισθούμε για μια οικολογική Αττική», τόνισε.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP