Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

>> Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Για σοβαρότατα ολισθήματα, εγκαλεί την ηγετική ομαδα του ΣΥΝ,  με ανακοίνωση της μία απο τις τάσεις του κόμματος (η δεύτερη μετά την Αριστερή Ανασύνθεση) το Αρ. Ρεύμα. Στήν ανακοίνωση καταλογίζονται αποκλείσεις απο τις αποφάσεις των συνεδρίων, παράλογες "λογικές" και άλλα πολλά!
Οι καμπάνες χτυπούν εδώ και πολύ καιρό! Υπάρχει κανείς να τις ακούσει; Εστω και στό "και πέντε"!



Ανακοίνωση του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ:


Πρώτον: Ο προσανατολισμός και οι χειρισμοί, τους οποίους εδώ και μήνες ακολουθεί η πλειοψηφία του ΣΥΝ, όσον αφορά κυρίως τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όχι μόνο είναι λαθεμένοι αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν να στερούνται κοινής λογικής.



Αποκορύφωμα αυτών των χειρισμών και προσανατολισμών υπήρξαν οι πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ για την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες οδηγούν σε δραματικές καταστάσεις το χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν, ήδη εξελίσσονται, σε τραγωδία, με δύο ψηφοδέλτια από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και πιθανή την οριστική διάσπασή του.



Δεύτερον: Οι δραματικές έως τραγικές αυτές εξελίξεις δεν ήταν μοιραίες ούτε αναπόφευκτες! Μπορούσαν να υπάρξουν γόνιμες, συνθετικές, προωθητικές και ενωτικές λύσεις, εφόσον υπήρχε διάθεση απ' όλες τις πλευρές να αλλάξουν προσανατολισμούς και να υπερβούν προσωπικές φιλοδοξίες, άγονες αντιπαραθέσεις και στενές κομματικές οχυρώσεις.



Τρίτον: Το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε ως θετική ενωτική διέξοδο τη Νάντια Βαλαβάνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, υπογραμμίζοντας την απαράμιλλη αντιδικτατορική της δράση, την συνεπή αγωνιστική της διαδρομή, την ανεξάρτητη προσωπικότητά της και τις δυνατότητές της να ανταποκριθεί στο ρόλο της. Την πρόταση αυτή, που έκανε πρώτο το Αριστερό Ρεύμα, μετά τη Μαρία Φραγκιαδάκη που την έθεσε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την είχε προηγουμένως αποδεχθεί και η ίδια.



Το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ της Τετάρτης 08/09, υποστήριξε με επιχειρήματα τη Νάντια Βαλαβάνη ως εποικοδομητική ενωτική πρόταση, αφού η υποψηφιότητά της, εφόσον γινόταν δεκτή, απέτρεπε την κάθοδο δευτέρου ψηφοδελτίου από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και ο Αλέκος Αλαβάνος με δημόσια δήλωσή του τόνιζε την υποστήριξή του στη Νάντια Βαλαβάνη.



Ταυτόχρονα, το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, στην ίδια συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, που έγινε σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, εξέφρασε τη ριζική διαφωνία του στη λύση Αλ. Μητρόπουλου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής, που θα μπορούσε να στηρίξει ο ΣΥΝ.



Η διαφωνία του Αριστερού Ρεύματος για τον Αλέξη Μητρόπουλο, η οποία γίνεται πιο έντονη με τα όσα έχουν ακολουθήσει έως σήμερα, θεμελιώθηκε σε σειρά πολιτικών επιχειρημάτων, εκ των οποίων σημαντική θέση κατείχε το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Αλ. Μητρόπουλου όχι μόνο δίχαζε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απομόνωνε πλήρως τον ΣΥΝ από τις άλλες συνιστώσες του!



Τέλος, το Αριστερό Ρεύμα υπογράμμισε ότι η ΚΠΕ του ΣΥΝ δεν νομιμοποιείται να λάβει απόφαση με οποιαδήποτε πλειοψηφία για το ψηφοδέλτιο Αττικής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο τελευταίος συνιστά κεντρική δέσμευση αλλεπάλληλων Συνεδρίων του κόμματος!



Τέταρτον: Δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΣΥΝ απέρριψε τις θέσεις του Αριστερού Ρεύματος και επέμενε σε μια απόφαση της ΚΠΕ που έδινε προτεραιότητα σε απολύτως λαθεμένες και θολές κατευθύνσεις, οι οποίες, αντί να αποτρέψουν, ενθάρρυναν και ενίσχυαν υπαρκτές διαιρετικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην ανεπιθύμητη εξέλιξη δύο ψηφοδελτίων στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, αν παγιωθεί τελεσίδικα, μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία.



Πέμπτον: Το Αριστερό Ρεύμα θεωρεί ότι, παρ' όλα τα πολλά λάθη που έχουν γίνει από πολλές πλευρές, οι διχαστικές έως καταστροφικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτραπούν! Αρκεί να υπάρξει από όλες τις πλευρές αίσθημα ενωτικής ευθύνης.



Αρκεί, κυρίως, η πλευρά του ΣΥΝ να κάνει πολιτική μεταστροφή και ταυτόχρονα, πρώτη αυτή ως μεγαλύτερη δύναμη, να επιδείξει ανοικτό πνεύμα ενωτικής προσήλωσης που θα βλέπει μπροστά! Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται άμεσα από τον ΣΥΝ γνήσιες ενωτικές πρωτοβουλίες, χωρίς μικροϋπολογισμούς, μικροκομματικές σκοπιμότητες και μικροπρεπείς άγονες απόπειρες να αποσεισθούν και να επιρριφθούν αλλού ευθύνες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Σεπ 2010, 9:02:00 μ.μ.  

Καλορίζικος ο Μητρόπουλος !

Ανώνυμος 14 Σεπ 2010, 12:59:00 μ.μ.  

Μα και ο ιδιος ο Αλαβανος σε ανυποπτο χρονο(παρουσιαση του βιβλιου του),ειχε πει ουκ ολιγα εγκωμιαστικα για το Μητροπουλο...
Ετσι για να μην ξεχνουμε Παντελη

Μιχαλης

Andriou 14 Σεπ 2010, 7:38:00 μ.μ.  

Δεν το γνωρίζω Μιχάλη μου. Αλλα για να βγαίνει τώρα, μάλλον θα πρόκειται για μία ακόμη έμπνευση του Βούτση (γνωστού και ως Δούναβη της πολιτικής σκέψης).
Καί βέβαια το τσιπρέικο θα πρέπει να καταλάβει οτι αυτοί που νόμιζε χαζοί τελικά δεν ήταν!
Ο χώρος θα κάνει χρόνια να ξεπλυθεί απο την υποψηφιότητα τού καραμπινάτου Πασόκου τηλεμαιντανού!
Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξεπλυθεί!
Απο κεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Η με το Αυτιά ή με την αριστερά. Και με τα δύο δεν γίνεται!

Υ.Γ Μετά την υποψηφιότητα Δημαρά, κατέρρευσε και ο μύθος περί των ορδών των Πασόκων που θα έφευγαν απ΄τον ΓΑΠ και θά ακολουθούσαν τον βοηθό του Αυτιά! Γιά να δούμε τώρα τι θα σκαρφιστεί ο Νείλος του πολιτικού σχεδιασμού!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP