Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ;

>> Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Α ΜΕΡΟΣ

Πολλοί θεωρούν οτι η προσφορά του Αλέκου Αλαβάνου στον ΣΥΝ, περιορίζεται στην "αριστερή στροφή" των ημερών του, ή στην εκτίναξη του (δημοσκοπικού πάντως) ποσοστού του κόμματος.σε μεγάλα (για το τμήμα αυτό της Αριστεράς) ύψη!
Μια τέτοια θεώρηση όσο και αν είναι σωστή δεν παύει να ισχύει κατά το ήμισυ. Γιατί κατα την γνώμη μου η μεγάλη προσφορά του Αλέκου στον ΣΥΝ είναι άλλη! Και σχετίζεται με την χρονική περίοδο απο της "αποχώρησης" του, μέχρι και σήμερα. Ο Αλαβάνος ακόμη και τώρα που μιλάμε, αποτελεί την ισχυρή συγκολλητική ύλη που κρατάει ενωμένο αυτο το ιντριγκαδόρικο απολίτικο μόρφωμα (μιλάω για την ηγεσία φυσικά)! Και εξηγούμαι:
α) Στις εκλογές του 2009 (και αφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον αρχίσει να μεταλλάσσεται σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), η ηγεσία του Τσίπρα, βρισκόμενη μέσα σε δύνη διαμάχης αντιμαχόμενων τάσεων, καταφέρνει το ακατόρθωτο!!! Μέσα σε λίγους μήνες κατρακυλάει το (δημοσκοπικό) ποσοστό του κόμματος απο το 18 στο 4και κάτι τοις εκατό!!! Καταφέρνει να βάλει τον Ψαριανό και τούς Λεβεντοτσουκάληδες, να εκπροσωπούν στη βουλή τούς αριστερούς αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ!!! Τορπιλίζει με οτι μέσο διαθέτει τις αποφάσεις των πανελλαδικών συσκέψεων της συμμαχίας που μέχρι τότε ήταν ότι πιό φρέσκο διέθετε η Αριστερά (άλλο ένα απο τα σημαντικά επιτεύγματα του Αλαβάνου)!!!
Πέστε μου αλήθεια, γνωρίζετε στα παγκόσμια χρονικά, μια ηγεσία με τόσα "κατορθώματα" να παραμένει στη θέση της; (Αυτή την πρωτιά πρέπει να την αναγνωρίσουμε στις διάφορες κατα καιρούς Τσιπροομάδες). Εγώ πάντως οχι! Που οφείλεται αυτό; Μα φυσικά στον ...Αλαβάνο! Εν μία νυκτί ο Αλαβάνος μετατρέπεται απο προικισμένος ηγέτης σε κακό Λύκο! Η άρνηση του να βοηθήσει την τότε Τσιπροομάδα (απο τότε μέχρι σήμερα αυτή η ομάδα έχει αλλάξει πολλές φορές σύνθεση), να συνεχίσει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, υποκύπτοντας στούς εκβιασμούς της ομάδας Κουβέλη, γίνεται ένα πολύ καλό άλλοθι για να παραμείνει η ηγεσία ακλόνητη στη θέση της. Ποιός φταίει για την εκλογική κατάρρευση; Μα φυσικά ο Αλέκος! Ο τρελός, ο βοναπάρτης, ο αλλοπρόσαλλος (και άλλα....συντροφικά), που δεν βοήθησε στις εκλογές! Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πως μπορεί να βοηθήσει ένας τρελός, βοναπάρτης  κ.τ.λ κ.τ.λ (και μάλιστα μειωμένης επιρροής σύμφωνα με τις εμβριθείς αναλύσεις των τελευταίων εκλογών), ένα κόμμα να αυξήσει τα ποσοστά του. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Αλέκος (κατα τη γνώμη μου) πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά  το γεγονός οτι η εσωτερική ευγένεια και η καλλιέργεια του, δεν του επέτρεψαν ουτε για ένα δευτερόλεπτο να απαντήσει στον οχετό λάσπης που εξέπεμπαν εναντίον του, "σύντροφοι" που όφειλαν την ύπαρξη τους σ'αυτόν!
Σε όλο το επόμενο διάστημα, ο πόλεμος φατριών μέσα στον ΣΥΝ, θα συνεχιστεί! Με κίνηση αλεπούς ο Κουβέλης θα αποχωρήσει απο τον ΣΥΝ, έχοντας καταφέρει τρία σημαντικά πράγματα:
1) Να έχει βάλει τον Τσίπρα (εκβιάζοντας και ραδιουργώντας)  να τορπιλίσει με κάθε μέσο που διέθετε την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή των αποφάσεων των πανελλαδικών του συνδιασκέψεων (θυμηθήτε: Κάρτες μελλών κ.τ.λ κ.τ.λ).
2) Να σφετεριστεί τίς βουλευτικές έδρες που κερδήθηκαν με τον αγώνα των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας έτσι μιά ανήθικη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
και 3) Να κερδίσει κατα κράτος το επικοινωνιακό παιγνίδι, μεταφέροντας όλη την ευθύνη της διάσπασης στην άλλη οπορτουνιστική ομάδα. Αυτή του Τσίπρα!
Παρ' όλα αυτά στην εκλογή που ακολουθεί, η νέα ηγετική κάστα του ΣΥΝ, επισείοντας για μία ακόμη φορά τον μπαμπούλα Αλέκο (θα θυμάστε την λασπολογία που ακολούθησε τον χαιρετισμό με μεηλ του Αλαβάνου, στο συνέδριο του ΣΥΝ), καταφέρνει να πάρει άνετη πλειοψηφία στην ΚΠΕ, έχοντας πετύχει ένα ακόμη "κατόρθωμα". Έχοντας διασπάσει τό άλλοτε κραταιό "Αριστερό Ρεύμα" (απο το οποίο προέρχεται και ο ίδιος ο Τσίπρας) και έχοντας σπρώξει την ηγεσία του στο περιθώριο. Το "αριστερό ρεύμα" θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο, αν η αγωνία του να βρίσκεται μέσα στο παιγνίδι της ίντριγκας, δεν του επέβαλε να παίζει το παιγνίδι των "ίσων αποστάσεων"!
Τέλος πάντων... Ας συνεχίσουμε.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν στην εντατική, να κρατιέται στη ζωή απο μερικά σωληνάκια, φτάνουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Εδω τα πράγματα αρχίζουν να σκουραίνουν. Πως θα καταφέρει η ομάδα Τσίπρα να αποκρούσει μιά ενδεχόμενη πρόταση για υποψηφιότητα Αλαβάνου; Άρχίζουν οι σπασμωδικές ενέργειες! Ένας ολόκληρος χώρος διασύρεται όταν την μία μέρα ανακοινώνονται υποψηφιότητες (Σακοράφα, Τσακνής, Γλέζος, ακόμη και Μητρόπουλος που έκανε χιλιάδες κολοτούμπες μέχρι να δεχθεί) και την άλλη διαψεύδονται. Η απαξίωση του χώρου είναι πλήρης! Και θα πρέπει να κάνουν το σταυρό τους οι ψηφοφόροι του ΣΥΝ (έστω για μία μοναδική φορά), που δεν αποδέχθηκε την πρόταση ο Δημαράς!
Ο "κίνδυνος" πλέον είναι ορατός. Ο Αλαβάνος προ των πυλών! Τώρα πλέον προβάλει σαν η μόνη πειστική Αριστερή πρόταση, έχοντας μάλιστα την στήριξη των σημαντικότερων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (πλην ΣΥΝ), προσώπων - συμβόλων της Αριστεράς (Γλέζος), αλλα και μερίδας του ΣΥΝ!
Και όμως, η "εμπνευσμένη" και "ανυστερόβουλη", νέα Τσιπροομάδα, μπροστά στον "κίνδυνο" να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο ο Αλαβάνος, παίρνει μιά απόφαση που θα αποτελέσει ίσως τη μελανότερη σελίδα στην ιστορία της Αριστεράς των τελευταίων χρόνων! Στην ουσία αποφασίζει να κόψει και το τελευταίο σωληνάκι που κράταγε τον ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή! Επι τρία μερόνυχτα προσπαθούν να πείσουν τον Μητρόπουλο, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί, να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης! Και το καταφέρνουν!
Και οι τελευταίοι εναπομείναντες (πλην ΣΥΝ) αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται αηδία! Στη θέση τού ανθρώπου που ανέστησε τον μισοπεθαμένο (απο τον Κωνσταντόπουλο) ΣΥΝ, η πριμαντόνα του Αυτιά!!! Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά σε λίγες μέρες. Ο άλλοτε ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με δύο και τρία ψηφοδέλτια. Ο κύριος όγκος των ανένταχτων αρνιέται να συμμετάσχει στα "επίσημα" ψηφοδέλτια που στηρίζονται απο τον ΣΥΝ! Ακόμη και να ψηφίσει αρνιέται πολύς κόσμος. Λίγο να ζείς στην κοινωνία, μπορείς να ερμηνεύσεις απο που πήρε τα ποσοστά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

50 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Νοε 2010, 10:50:00 μ.μ.  

ειμαστε στο μετα.απο μειον 15% σε ποσοστα ως μειον 1/3 σε ψήφους σε σχεση με το 2006 στη χιο.απο την ηττα στην συντριβη. κι αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα σαυτα που θα ρθουν.αλλα ακομα κι αυτο το χαλι παρουσιαζεται σχεδον με θριαμβο απο τη γνωστη και ισοβια κλικα της κουμουνδουρου.των προεδρικων με τους καθε φορα κατα τοπους Γαϊτανους της.φαιδροτητα ανικανοτητα συμφεροντολογια ιδιοτελεια αμοραλισμος νεποτισμος εκμαυλισμος πολιτικη αμορφοσια χρεωκοπια καταντια. το μαγαζακι ναν καλα κι ας ψοφανε τα αρνια.ελα μου ομως που κι αυτο παει ολοταχως για φουντο βεβαιως βεβαιως. περαιτερω πληροφοριες σε οικολογους και δημ.αρ.αλλα ακομα καλυτερα σε κκε και ανταρσυα.
ξεχασαμε κατι;αυτα και τελος.
εκεινοι που ρχονται

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 9:53:00 π.μ.  

Γαϊτάνος είπες ή ΓΑητταΝΟΣ;;;

αστυάνακτας 11 Νοε 2010, 10:06:00 π.μ.  

Αγαπητέ σ.
Γιατί συνεχίζεται αυτός ο αλληλοσπαραγμός;;....Ποιός είπε κάτι από την ηγεσία του ΣΥΝ για τον Αλαβάνο μετά την ήττα του; (Γιατί ήταν ήττα και ας σκύψετε με αυτοκριτική στο γεγονός αυτό)Κανένας.Απλά συνεχίζεται μονομερώς,από διακτυακή μεριά ευτυχώς, ένας πόλεμος κατά του ΣΥΝ και της ηγεσίας του, που κατονομάζεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ,απαράδεκτους για ανθρώπους που θέλουν να ονομαζονται αριστεροί.
Ο Συνασπισμός υπέστη μια διάσπαση (τουλάχιστον) στο προηγούμενο συνέδριο. Κατηγορούν κάποιοι το Τσίπρα γι αυτό,γιατί επιμείναμε ως συνέδριο στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι το βρήκαν ως ευκαιρία για να κατηγορήσουν το Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΝ ως υπεύθυνη....μάλιστα η κριτική ασκείται από "αριστερή" πλευρά....
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κόσμος μας τιμωρεί για το μπάχαλο που αφήνουμε να δημιουργείται στο εσωτερικό μας. Η ενότητα της Αριστεράς και όχι οι αλληλοκατηγορίες και τα μικρομάγαζα είναι η λύση... Όταν έγραφα στο Fbότι πάντα θα υπάρχει μια καρέκλα αδειανή για τον Αλέκο στο ΣΥΡΙΖΑ...το εννοούσα...
Αγαπητέ σ.
μη συμβάλλεις στη διεύρυνση του χάσματος...δεν ωφελεί πίστεψέ με...

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 10:30:00 π.μ.  

Και μόνο το σχόλιο σου σ. δείχνει οτι το μόνο που καταλάβατε απο αυτές τις εκλογές είναι η ήττα του Αλαβάνου! Ούτε οτι αφαιρέσατε και την τελευταία ικμάδα ζωής απο τον ΣΥΡΙΖΑ πήρατε είδηση, ούτε το μήνυμα που σας έστειλαν οι χιλιάδες αριστεροί (πρώην ΣΥΡΙΖΑ) που ψήφισαν μαζικά ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Άντε λοιπόν αγκαλιά με τη μαζορέττα του Αυτιά να συναντηθείτε με τις λαοθάλασσες του σοσιαλιστικού χώρου που θα φύγουν απο τον ΓΑΠ και θα πάνε στον ΤΣΙΠ!
Γιατί η συνάντηση με τον αριστερό χώρο έπεσε φαίνεται βαριά σε κάποιους!

Andriou

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 11:17:00 π.μ.  

Συμπέρασμα: Για όλα φταιει ο Τσίπρας και ο Κουβέλης...
Διαβάζοντας τη βαθυστόχαστη ανάλυση του Καβύρη διαπιστώνεις ότι ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ είναι το μοναδικό "θύμα" αυτής της ιστορίας. Ο άνθρωπος που "θυσιάστηκε" και "θυσιάζεται" για το κίνημα και την αριστερά!!!
Κουβέντα για πιθανές ευθύνες. Βρε αδελφέ έφταιξε και αυτός λίγο. Έκανε μια μικρή μαλακία. Τίποτα.
Όλα τα φταιει η «κλίκα» του Τσίπρα και ο Κουβέλης...
Τα ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές μας έδειξαν τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην αριστερά και είναι αμείλικτα.
Αυτό νομίζω οτι πονάει...
Με βάση τους συσχετισμούς νομίζω πως είναι δίκαιο η Δημοκρατική Αριστερά να έχει τέσσερις βουλευτές στους 13 του Συριζα.
Τελειώνοντας έχω μια απορία. Γιατί όλοι αυτοί που κατακρίνουν τον Συνασπισμό και τη Δημοκρατική Αριστερά δεν πηγαίνουν στο φυσικό τους χώρο που είναι οι διάφορες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και επιμένουν να συνεργάζονται με τους “συμβιβασμένους” του ΣΥΝ;

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 2:21:00 μ.μ.  

O άνωθεν των 11:17 π.μ δεν είναι ανώνυμος.Ο μεγάλος ενωτικός της Αριστεράς είναι.Ρε σα δε ντρέπεσαι λιγάκι που θα πεις και που θα πάμε.Ακούστε το ψιλικαντζήδες του Σ Υ Ν ,εσείς θα πάτε αργά ή γρήγορα, στο φυσικό σας χώρο τη σοσιλδημοκρατία μαζί με τον Κουβέλη και τον Τρεμόπουλο.Και όλοι παρέα κάποια μέρα στο ΄΄καλο΄΄ΠΑΣΟΚ του Ελληνα Λαφοντέν Μητρόπουλου,όταν θα προκύψει...Η κούνια που σας κούναγε.Κατοικίδια του συστήματος και του αστισμού.Βαρίδια
του κινήματος και της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Αμετανόητοι.

Andriou 11 Νοε 2010, 4:28:00 μ.μ.  

"Τα ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές μας έδειξαν τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην αριστερά και είναι αμείλικτα."

Πολύ σωστά! Και φαντάζομαι οτι σ' αυτήν την "αριστερά" που εννοείς, συμπεριλαμβάνονται και ο Σγουρός, ο Δημαρας, ο Μητρόπουλος και ο Ψαριανός! ή μήπως ο Παφίλης, ο Χάγιος και ο Αλαβάνος; ή όλοι αυτοί μαζί; ή κάποιος άλλος συνδιασμός; Καταλαβαίνεις πόσο ανόητο είναι να αθροίζεις μούσμουλα με αυτοκίνητα! Και μάλιστα κάτω απο τον τίτλο "αριστερά"!
Άσχετα με τούς συσχετισμούς, οι αριστεροί ψηφοφόροι έδωσαν στην αντικαπιταλιστική αριστερά συνολικά, πάνω απο 15%!
Φαντάζομαι οτι το μήνυμα αυτό δεν το έχεις λάβει!

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 4:47:00 μ.μ.  

Διαβάζοντας κάτι τέτοια εδώ αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι επιμένουν να αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ήταν μια συμμαχία κάποιων συνεπών αριστερών οργανώσεων με τον ξεπουλημένο ΣΥΝ. Νομίζω ότι τώρα δεν υπάρχει άλλη οδός από το να ρίξουν τη μούρη τους η ΚΟΕ και ΔΕΑ και να πάνε στην Ανταρσύα. Έλεος πια με το ρεβανσισμό. Δεν θα επουλώσει τις πληγές σας. Αν ο ΣΥΝ είναι αυτό που λέτε σταματήστε να ασχολείστε μαζί του και όχι να κάνετε σαν απατημένοι σύζυγοι που βρίζεται τη γυναίκα σας γιατί κοιμήθηκε με άλλον. Ξεπεράστε το και κάντε άλλη σχέση. Η ζωή συνεχίζεται. Πόση μιζέρια ακόμα?

Andriou 11 Νοε 2010, 4:57:00 μ.μ.  

Ενω αντιθέτως ο ΣΥΝ, πηγαίνοντας στον Αυτιά δεν έριξε τα μούτρα του!
Έκανε μιά αριστερή επαναστατική κίνηση, η οποία μάλιστα απέδωσε τα μέγιστα!

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 5:48:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 6:29:00 μ.μ.  

“Άσχετα με τούς συσχετισμούς, οι αριστεροί ψηφοφόροι έδωσαν στην αντικαπιταλιστική αριστερά συνολικά, πάνω από 15%!”
Και στη ρεφορμιστική αριστερά 60% αφού σου αρέσει να μετράς μούσμουλα με αυτοκίνητα.

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 6:37:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 7:07:00 μ.μ.  

Δέκα επιστήμονες που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν για τον Δήμο Αθηναίων την Ελένη Πορτάλιου και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη - τους υποψηφίους που υποστήριξε ο Συνασπισμός - υπέγραψαν χτες κείμενο συμπαράστασης στις υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη. Γράφουν στο κείμενο:

"Στον πρώτο γύρο εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου.
Στον δεύτερο γύρο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουμε υποψηφιότητες που εκφράζουν με ακραίο τρόπο τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τη χωρίς όρια ανάμειξη της Εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, τα μεγάλα συμφέροντα που φέρνουν την καταστροφή και των τελευταίων θυλάκων πρασίνου στον αστικό χώρο.
Η Αριστερά πρέπει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτραπεί η ανάδειξη των Γκιουλέκα και Κακλαμάνη στις δημαρχίες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας μας".

Υπογράφουν οι πανεπιστημιακοί:
Σία Αναγνωστοπούλου
Σίσσυ Βελισαρίου
Λιζιάννα Δελβερούδη
Νίκος Θεοτοκάς
Σταύρος Κωνσταντακόπουλος
Νίκος Κωταρίδης
Ελένη Περδικούρη
Γιώργος Φαράκλας
Γιώργος Φουρούνης
Δημήτρης Χασάπης

Andriou 11 Νοε 2010, 7:21:00 μ.μ.  

Τόσο ο Καμίνης όσο και ο Μπουτάρης, έχουν και σοβαρότερο τρόπο να πείσουν τους αριστερούς να τούς ψηφίσουν!
Εστω και αυτή την ύστατη ώρα, ο μεν πρώτος να μας πει τι θα κάνει για τον Αγ. Παντελεήμονα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων που φαίνεται να υιοθετεί, ο δε δεύτερος να μας διαβεβαιώσει οτι ακόμη και αν του το επιτρέψει ο Άνθιμος, δεν θα του ξαναφιλήσει το χέρι!
Θα πανηγυρίζει που θα πανηγυρίζει ο ΓΑΠ με την ψήφο μας, τουλάχιστο ας έχουμε μιά καλή δικαιολογία!

Andriou 11 Νοε 2010, 7:29:00 μ.μ.  

"Και στη ρεφορμιστική αριστερά 60% αφού σου αρέσει να μετράς μούσμουλα με αυτοκίνητα."

Ποιά ακριβώς είναι η ρεφορμιστική αριστερά; Ο Ψαριανός; Μαζί ίσως με τον Σγουρό; Για πάρτο λίγο (ή μάλλον αρκετά) δεξιότερα!

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 7:54:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 9:59:00 μ.μ.  

Nα ποιοι εισαστε. Εκλογες στη Λαγκαδα ΑΝΤΑΡΣΙΑ 66 (10,6%) Γαιτανος 9(1,3%).Ο μεγαλος συνδικαλιστης της ΑΔΕΔΥ τι εκανε εκει;Θα τον φτιαξομε...

Andriou 11 Νοε 2010, 11:05:00 μ.μ.  

Αυτό ακριβώς εννοώ όταν γράφω οτι η επιλογή Μητρόπουλου ήταν η "θανατική καταδίκη" του ΣΥΡΙΖΑ! Καλύτερη εικόνα απο τα αποτελέσματα της Λαγκάδας δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Και ας μην ψάχνουμε για "σκοτεινούς πράκτορες" της ΑΔΕΔΥ και άλλα κωμικά!
Τα πράγματα είναι διάφανα σαν καθαρό νεράκι. Η Λαγκάδα είναι ένα Αριστερό χωριό και τα πράγματα φαίνονται πιό καθαρά. Η δεξιά κολωτούμπα Μητρόπουλου, απομάκρυνε όλους τους αριστερούς ψηφοφόρους (μεταξυ αυτών, τον κύριο όγκο των ανένταχτων) απο τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε σε ολόκληρη την Ελλάδα (στη Λαγκάδα απλώς είναι εμφανέστερο μεγαλύτερου ποσοστού της αριστεράς). Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασε σε αυτά τα ποσοστά. Εκτός και αν πιστεύει κανείς οτι ένα πρωί ξύπνησαν οι έλληνες και εκτίμησαν τον Χάγιο που δεν τον είχαν ούτε ακουστά!
Το χειρότερο απ' όλα είναι οτι η κολωτούμπα Μητρόπουλου έγινε χωρίς κανένα πολιτικό σχέδιο. Απο καθαρό αντιΑλαβανισμό.
Και εν πάσει περιπτώσει, αν δεχθούμε οτι το "πολιτικό σχέδιο" ήταν η συνάντηση με τον "σοσιαλιστικό χώρο", το σχέδιο απέτυχε οικτρά οπως δείχνει το αποτέλεσμα. Αντί λοιπόν πανηγυρισμών και "κρατήσαμε τις δυνάμεις μας" η Τσιπροπαρέα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σπίτι της. Γιατί το τίμημα τού "κρατήσαμε τις δυνάμεις μας" είναι πολύ μεγάλο. Είναι η δεξιά στροφή του ΣΥΝ, η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και η οριστική απομάκρυνση όποιου ζωντανού στοιχείου είχε βρεθεί στον χώρο!
Γιαυτό ας μην μας ξενίζει το αποτέλεσμα της Λαγκάδας. Όταν θέτεις το ερώτημα "Μητρόπουλος ή Αριστερά" πρέπει να είσαι έτοιμος να εισπράξεις την απάντηση!

Ανώνυμος 11 Νοε 2010, 11:45:00 μ.μ.  

Ανώνυμε των 9:59,εγώ και πάλι για τη Λαγκάδα θα σου απαντήσω αλλιώς, με τεκμηρίωση και όχι απολίτικα, όπως ανεπιτυχώς επιχείρησε ο andriou: Θα του κλασετε τα @-@!!! μονάρχης

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 2:01:00 π.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 11:19:00 π.μ.  

Ανώνυμε- αλλά με απόλυτη σιγουριά γνωστέ σε μένα τουλάχιστον-τέως σύντροφε, για την ακρίβεια και κυριολεκτικά παλιοσύντροφε,γιατί δεν κοιμάσαι τέτοιες ώρες, μαύρα μεσάνυχτα να ησυχάσεις και να ισορροπήσεις, όσο αυτό είναι δυνατό και το επιτρέπει η κατάστασή σου.Απ'αυτά που γράφεις φαίνεται ότι χρήζεις εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας,επομένως εγώ αδυνατώ να στην παρέχω.Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω με κατανόηση και συμπάθεια για το σημερινό ξεπεσμό και την κατρακύλα σου, είναι να συμβουλευτείς επιτέλους τον ειδικό επιστήμονα των περιπτώσεων σαν τη δική σου.Τέλος για να μην πάθεις και κανένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο από την εμπάθεια,τη ζήλια και την κακία, ευχαρίστως θα σου παραχωρούσα "τη θεσούλα μου στην ΑΔΕΔΥ"-όπως σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και διαθέσιμο-αλλά και σ'αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σένα γιατί ούτε δημόσιος υπάλληλος είσαι,ούτε πια εργαζόμενος.Τα υπόλοιπα συκοφαντικά και τον ποταπό υβριστή τον αφήνω στην κρίση σας.
ΥΓ.Γνωστέ μου ανώνυμε, νομίζω ότι έφτασε η ώρα της οριστικής μετοίκησης σου στην όμορφη Λέσβο.Εδώ σ'έχουν πάρει πια όλοι είδηση!
Βασίλης Μαυρέλος

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 11:55:00 π.μ.  

Andriu@
«Άσχετα με τούς συσχετισμούς, οι αριστεροί ψηφοφόροι έδωσαν στην αντικαπιταλιστική αριστερά συνολικά, πάνω από 15%!
Φαντάζομαι οτι το μήνυμα αυτό δεν το έχεις λάβει!»
Αν αθροίζεις τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και του Αλαβάνού, τότε πράγματι είναι σαν αθροίζεις μούσμουλα και υδροπλάνα. Πρόσεξε όμως γιατί αν ποτέ πάρουν την εξουσία οι σύντροφοι σου της "αντικαπιταλιστικής αριστεράς" (ΚΚΕ) σε βλέπω να σπάζεις πέτρες σε νταμάρι παρέα με τον Αλαβάνο και τον Χάγιο.

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 12:41:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 12:43:00 μ.μ.  

Μ' αυτά και με αυτά, για ένα πράγμα χαίρομαι. Που με βγάζετε από κάθε δεύτερη σκέψη για την συνέχιση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τελειώσει αυτό το "κοινό" σπίτι ανθρώπων που μισούνται. Να κάνει ο ΣΥΝ τις συμμαχίες του, η Ανταρσύα τις δικές της και το μέτωπο... τι?

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 1:16:00 μ.μ.  

Εσύ των 12:43 πρεπει να είσαι και πολύ... συνασπισμένος,αφού μονάχα αυτά κατάλαβες.
Αϊνστάιν στο μυαλό

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 3:31:00 μ.μ.  

Με την επισήμανση της ανησυχίας που προκαλεί -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- η εκπροσώπηση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», για πρώτη φορά, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και την εκτίμηση ότι «μία πιθανή επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη μπορεί να μετατρέψει το Δήμο της Αθήνας σε ορμητήριο φανατισμού και μισαλλοδοξίας», 13 προσωπικότητες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.
Την ανακοίνωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας υπογράφουν οι: Λεωνίδας Κύρκος, Τίτος Πατρίκιος, Άγγελος Δεληβοριάς, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Δήμου, Μισέλ Φάις, Πέτρος Μάρκαρης, Μάκης Καβουριάρης, Θάνος Βερέμης, Αντώνης Ρουπακιώτης, Γκασμέντ Καπλάνι, Ριχάρδος Σωμερίτης και Άννα Πατάκη

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 3:44:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Andriou 12 Νοε 2010, 4:16:00 μ.μ.  

Επειδή το πράγμα έχει παραγίνει!
Επειδή η επίθεση που δέχονται δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι (Λαβατσής και Μαυρέλος) έχει προ πολλού υπερβεί τα όρια της χυδαιότητας!
Επειδή το μπλόγκ δεν είναι ψυχοθεραπευτήριο!
Απο τούδε και στο εξής όσα υβριστικά σχόλια ανεβαίνουν, θα σβήνονται πάραυτα!!! Σε πρώτη φάση, Γιατί αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί, τα σχόλια θα τεθούν υπο έγκριση!
Αν θέλετε να βρίσετε οποιονδήποτε, παρτε τον στο τηλέφωνο. Μπινελίκια στο μπλόγκ θα δημοσιεύονται μόνο εφόσον είναι επώνυμα!

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 4:44:00 μ.μ.  

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έδωσε σαν κόμμα την πρώτη εκλογική μάχη που δεν ήταν η κορύφωση μιας προσπάθειας, αλλά η αρχή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήταν ίσως η μοναδική πολιτική δύναμη που επιδίωξε να αναδείξει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών.

Ο κεντρικός μας στόχος σε αυτές τις εκλογές ήταν η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους, της αυτοδιοίκησης με κοινωνικά χαρακτηριστικά, καθώς και η επικράτηση των δυνάμεων, που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες.

Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής δεν μας οδηγεί σε πανηγυρισμούς, αντιθέτως μεγαλώνει τις ευθύνες μας απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν. Σίγουρο είναι ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή που έφτασε περίπου το 35%.

Αυτό δεν πρέπει να συμβεί και στο δεύτερο γύρο. Η αποχή, το λευκό, το άκυρο δεν αποτελούν λύση αλλά διαιώνιση του προβλήματος. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα κρυφτεί πίσω από αυτές τις επιλογές.

Διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας, θεωρούμε ότι ο Χρήστος Κορτζίδης, δεδομένου και του αντιπάλου του, είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να διαχειριστεί με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι υπάρχουν και αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτιμάμε ότι είναι μια σοβαρή αυτοδιοικητική πρόταση.

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 4:47:00 μ.μ.  

Καλώς το γνωστό γραφικό των 3.44, γελοίο προβοκάτορα του διαδικτύου που τον ξέρουν όλοι και σπάνε πλάκα με τα ρεζιλίκια του. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο νούμερο του πάλαι ποτέ Συν/Συριζα στη Χίο.

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 8:18:00 μ.μ.  

και τωρα τι θα απογινουμε διχως βαρβαρους;
ηταν κι αυτοι μια καποια λυσις.
καβαφης/περιμενοντας τους βαρβαρους

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 9:11:00 μ.μ.  

Aν έχει τόσο δίκιο το μέτωπο γιατί αγχώνεστε τόσο για το τι λέει και κάνει ο ΣΥΝ?
Αφήστε τον και κοιτάξτε τι θα κάνετε χωρίς αυτόν. Εκτός αν εθιστήκατε στην αναμονή των βαρβάρων.

Ανώνυμος 12 Νοε 2010, 11:09:00 μ.μ.  

Λυπηθείτε μας,λυπηθείτε μας.Κι αφήστε να βρούμε άλλα κορόιδα να μας βάζουν στη βουλή.Πώς αλλιως θα θρέψουμε τους επαγγελματίες του μηχανισμού, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της προεδρικής φρουράς, τ'άλλα κομματοκοπρόσκυλα και ένα τσούρμο τυχοδιώκτες της γραφειοκρατίας με τα πριμ,τα μπόνους και τ'αβίαστα τριχίλιαρα το μήνα .
Κάνατε όμως αυτή τη φορά ένα μικρό λάθος στο μέτρημα.Από δω και μπρος είπαμε όλα στο φως.Θα σας το χαλάσουμε το μαντρί, χωρίς να αγγίξουμε τα πρόβατα, στο όνομα του λαού που υποφέρει και της άλλης αριστεράς που έρχεται για να συντρίψει κάθε παλιό, κυοφορόντας με πόνο τη νέα γέννα.
Γιατί αν εξαπατάς κάποιον μια φορά είναι ντροπή σου,αν αυτό γίνει και δεύτερη ,τότε η ντροπή είναι δική μου.
¨φύλλα αλκαλικά¨

Θεοδώρου Σωτήρης 13 Νοε 2010, 1:35:00 π.μ.  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ»

Τα αποτελέσματα του Α΄ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο τις πολιτικές αδυναμίες της ριζοσπαστικής αριστεράς μέσα στη – θεωρητικά - «ευνοϊκή» συγκυρία του μνημονίου. Την ώρα που ο λαός αρχίζει να αισθάνεται τις επιπτώσεις της κρίσης, η ηγεσία του κόμματος, ακυρώνοντας τις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου, αντί να ενώσει και να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε το κόμμα σε λανθασμένες επιλογές όπως του Μητρόπουλου στην περιφέρεια της Αττικής, ή σε διάσπαση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Στερεά Ελλάδα). Η ηγεσία προσπαθεί (απολογιστικά) να κάνει το μαύρο – άσπρο, αναφέροντας επιλεκτικά ορισμένες συγκυριακές επιτυχίες (π.χ. Κυκλάδες και Κρήτη), τη στιγμή που σε όλες τις άλλες περιοχές η δυναμική ήταν από μηδενική έως περιορισμένη, κάτι που δείχνει ότι οι επόμενες εκλογές - που μάλλον είναι πολύ κοντά - θα αποτελέσουν σκληρή δοκιμασία για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή την αντιφατική τακτική κατάφερε να σύρει την «Ανοιχτή Πόλη» σε ήττα στο δήμο της Αθήνας και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ήττα στη Θεσσαλονίκη. Αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης και θολής πολιτικής της ηγεσίας του Κόμματος ήταν η ενίσχυση των συνεπών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των αξιόπιστων - στην κοινωνία - ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Θεοδώρου Σωτήρης 13 Νοε 2010, 1:38:00 π.μ.  

Ως «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» εκτιμάμε πως στον Α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών:

1. Η αποχή και το λευκό-άκυρο εκατομμυρίων πολιτών από την εκλογική διαδικασία δεν ήταν αποκλειστικά αποδοκιμασία προς το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, αλλά και προς την αριστερά, την οποία είτε την εντάσσουν στις παρυφές του πρώτου, είτε δεν την θεωρούν ικανή να διαμορφώσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας με ηγεμονικούς όρους πολιτικών και κινηματικών πρωτοβουλιών.

2. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρ’ ότι στηρίχθηκε υπέρμετρα από την εγχώρια και διεθνή (οικονομική, μιντιακή και πολιτική) ελίτ και παρ’ όλο που είχε την πλήρη ανοχή της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, υπέστη μια «κλειστή» στρατηγική ήττα. Θεωρούμε την ήττα της μη ανατάξιμη, είτε σε σενάριο αυτοδυναμίας, είτε σε σενάριο οικουμενικής, είτε σε σενάριο συντεταγμένης υποχώρησης. Η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα αναγκαστεί σε άδοξη έξοδο.

3. Η αντιπολίτευση της ΝΔ δεν έπεισε την ελληνική κοινωνία για την αντιμνημονιακή της στάση. Η γραμμή της κινήθηκε στα ρητορικά πλαίσια μιας «εθνικά» αξιοπρεπούς, νεοφιλελεύθερης συνταγής. Οι οικονομικές της προτάσεις εστιάζουν στη διαχειριστική υπευθυνότητα και την αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς όμως κανένα σοβαρό εχέγγυο για κάτι τέτοιο. Σκοπός της είναι η επαναφορά στην εξουσία μέσω οικουμενικού σεναρίου (π.χ. Παπαδήμος) με κύριο κορμό τις δικές της δυνάμεις.

4. Το ΚΚΕ μπόρεσε να συσπειρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής δυσαρέσκειας λόγω της εικόνας αγωνιστικής συνέπειας που έχουν εμπεδώσει γι' αυτό σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, της οργανωτικής και ιστορικής του υπόστασης, αλλά και της εν γένει σταθερής του προεκλογικής τακτικής.

5. Οι δυνάμεις της δικής μας Αριστεράς (ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ) κατακερματίστηκαν στα πλαίσια ενός άγονου ηγετικού ανταγωνισμού, αλλά και μιας αντιπαράθεσης τεχνητώς αποκλινόντων πολιτικών σχεδίων που υποβίβαζαν την προτεραιότητα του κοινωνικού πεδίου. Κανένα πολιτικό σχέδιο, έτσι όπως τελικά εκφράστηκε την προεκλογική περίοδο, δεν εξυπηρέτησε με συνέπεια τις συλλογικές αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ και της τελευταίας συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του κόμματος κινήθηκε -και κινείται- αλαζονικά και αυτάρεσκα με κριτήρια «κλειστής» στελεχικής αναπαραγωγής και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Αλέκου Αλαβάνου, και όχι με κριτήρια ενότητας και ηγεμονίας του ευρύτερου χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η επιλογή της στην Περιφέρεια Αττικής για την υποτιθέμενη σύγκλιση με τον σοσιαλιστικό χώρο είχε σκοπό την προετοιμασία του εδάφους για πλήρη απεγκλωβισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία έχει υποχωρήσει από τις συνεδριακές αποφάσεις και δε σκοπεύει να πάρει ενωτικές πρωτοβουλίες για έναν νέο, ενωμένο, κοινωνικά και πολιτικά γειωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητά της παραμένει και μετά τις εκλογές η αποφυγή του «όποιου» ΣΥΡΙΖΑ και η αντικατάστασή του με ένα νέο πλαίσιο εκλογικών συμμαχιών, στις οποίες βαρύνουσα θέση θα έχουν εύκολα διαχειρίσιμοι παράγοντες του σοσιαλιστικού χώρου.

Θεοδώρου Σωτήρης 13 Νοε 2010, 1:39:00 π.μ.  

6. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπόρεσε να συσπειρώσει παρά κάποιους αμετανόητους οικουμενίζοντες κεντροαριστερούς και δυνάμεις του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια μιας «υπεύθυνης» θεσμολαγνικής ρητορείας και με αυτοπροσδιορισμούς του τύπου «συστημική αριστερά». Έχουν αντιληφθεί ήδη ότι το εγχείρημα δεν περπατάει αυτόνομα και σύντομα θα κληθούν αποφασίσουν την πλήρη ενσωμάτωσή τους ή μη στο κυρίαρχο πλαίσιο πολιτικής διαχείρισης.

7. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενισχύθηκαν σημαντικά στα πλαίσια της κρίσης προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της συνεπούς αντικαπιταλιστικής στάσης που έχουν στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων. Η συνέχιση της ανοδικής ή μη πορείας τους θα εξαρτηθεί από τις ενωτικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν από εδώ και στο εξής.

8. Το εγχείρημα της Ελεύθερης Αττικής, του Αλέκου Αλαβάνου και των δυνάμεων του Μετώπου δεν μπόρεσε να εκφράσει με θετικό τρόπο ένα κρίσιμο μέγεθος της λαϊκής δυσαρέσκειας, ούτε να επηρεάσει σημαντικά τις ανασυνθετικές διαδικασίες της αριστεράς.

9. Ο ΛΑΟΣ με την ανορθόδοξη πολιτική του αρχηγού του και την ταύτισή του με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ (ναι στο Μνημόνιο, μαζί με Τατούλη στην Πελοπόννησο) έχασε τη δυναμική που είχε δημιουργήσει μετά τις ευρωεκλογές και παρέμεινε στάσιμο. Θεωρούμε ότι θα παρουσιάσει πτωτική τάση από εδώ και πέρα, με κίνδυνο όμως να επωφεληθεί η αυθεντική εξωκοινοβουλευτική φασιστική και ναζιστική Δεξιά, όπως έγινε στο Δήμο της Αθήνας.

10. Θεωρούμε ανησυχητική την εισβολή των νεοναζιστών της «Χρυσής Αυγής» στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που οφείλεται τόσο στα μειωμένα σε λάθος τακτική που ακολούθησε η Αριστερά στον Άγιο Παντελεήμονα (είτε κάνοντας λανθασμένες αναλύσεις-παρεμβάσεις, είτε δια της σιωπής όπως το ΚΚΕ) πάνω στο υπαρκτό ζήτημα της μετανάστευσης. Είναι ανάγκη τώρα να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες σε άλλη κατεύθυνση, μακριά τόσο από ένα στείρο και αφελή κοσμοπολίτικο διεθνισμό όσο και από μια μονομανία για επιχειρησιακή σύγκρουση με τον φασισμό, γιατί το πρόβλημα είναι πρακτικό, μαζικό και άμεσο , όχι θεωρητικό, περιορισμένο και μακρινό. Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να είναι: α) η ενημέρωση των κατοίκων με συνεχή παρουσία της πολύμορφης Αριστεράς (δημοτικών, διαμερισματικών και περιφερειακών συμβούλων), ώστε να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας των κατοίκων από τους νεοναζιστές τραμπούκους και β) η συνεχής παρουσία στην περιοχή εθελοντών σ. γιατρών που θα αναλάβουν την υγειονομική ανάταξη της περιοχής.

Τούτων όλων δοθέντων, θεωρούμε ότι στη συγκυρία που βρισκόμαστε ενόψει του Β’ γύρου των εκλογών, ο ΣΥΝ θα έπρεπε να ξεφύγει από το τετριμμένο «κατά συνείδηση» που αποφάσισε η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας και να δώσει στο λαό το σύνθημα «καταψηφίστε το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ που οδηγούν τη χώρα στη χρεωκοπία».

Η ηγεσία του κόμματος θα έπρεπε να είχε το θάρρος να προτείνει κανονικό «μαύρισμα» στην τριπλέτα του Μνημονίου και της Τρόικας. Η ηγεσία του κόμματος θα έπρεπε να κινηθεί στην κατεύθυνση της αριστερής συμπαράταξης και της άρνησης του επαχθούς χρέους. Την ώρα που στη Γαλλία και στο Λονδίνο ανάβει η φωτιά του αγώνα και της ρήξης, δεν μπορεί εδώ η άχρωμη ηγεσία του ΣΥΝ να μην τολμά να πάει σε πολιτική ρήξης με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, αλλά να προσπαθεί να φανεί ως μια πιο αριστερή «Δημοκρατική Αριστερά».

Οι καιροί είναι κρίσιμοι και η ιστορία θα καταγράψει τους ανεπαρκείς, τους αλαζόνες και τους δειλούς. Εμείς τολμάμε να ζητήσουμε νέο συνέδριο εδώ και τώρα, για να ανατραπούν οι συσχετισμοί στο κόμμα. Για μια νέα συνεκτική αριστερή πλειοψηφία που θα οδηγήσει το ΣΥΝ ξανά στους κοινωνικούς αγώνες και όχι στις απολιτικές επικοινωνιακές πολιτικές και εκφωνήσεις αριστερών λογυδρίων. Καλούμε το «Αριστερό Ρεύμα», ως τη δεύτερη μεγαλύτερη τάση, να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για νέο έκτακτο συνέδριο, πριν να είναι πολύ αργά για όλους: τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝ, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

11-11-2010

Θεοδώρου Σωτήρης 13 Νοε 2010, 1:59:00 π.μ.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαχαχα ποιος ΣΥΡΙΖΑ? Ο ΣΥΡΙΖΑ μας τελείωσε κ πάλι καλά που μας τελείωσε γιατί εδώ κ ενάμισή χρόνο ταλαιπωρεί των εαυτό του κ μας μαζί που πιστέψαμε σε μια νέα αριστερά ,σε μια αριστερά των μελών των ανθρώπων της κοινωνίας κ όχι του Τσίπα που δεν έχει κ της πεφωτισμένης γραμματείας του εκπροσώπου των ανένταχτων, αλήθεια ποιος του είπε να με εκπροσωπήσει κ του αειθαλούς εκπρόσωπου, ισορροπιστή, τροχονόμου της ανανεωτικής αριστερά. ,της κοκινοπρασινοσκουφήτσας κ της ρόζας της πτέρυγας κ των μεγάλων τιμονιέρηδων Βούτση ,Βίτσα ,Πίτσα στη Κορώνη με μηχανισμό τη Μάγδα κ τη Νατάσα στα γραφεία μέσα με τα ματιά ερμητικά κλειστά απέναντι στη κοινωνία .¨Ενας Σύριζα που ο γραφών όντως πρώην μέλος του ήταν ένα στήριγμα κ αυτός για το σύστημα όπως κ η υπόλοιπη αριστερά .Ο Σύριζα του αρθρού 16,του Δεκέμβρη, όντως ήταν κάτι άλλο. Αλλά όλα τα ωραία δεν κρατάνε πολύ.
Κ τώρα τη με την αριστερά διαλυμένη, με την αριστερά απούσα στο σύνολο της από τα πάντα κ παντού.
Μέσα σε αυτό το διαλυμένο σκηνικό κ με την Κυβέρνηση κατοχής των βρυξελλών να ζητάει από την κατεχόμενη Ελλάδα κ άλλες θυσίες κ άλλο ξεπούλημα των πάντων οτί δεν έχετε δώσει τώρα θα σας τα πάρουμε όλα, με τους εργαζόμενους σε σημείο μηδέν, με κόσμο να τρώει από σκουπίδια, με στρατιές ανέργων, με εργαζόμενούς να ζουν με ψίχουλα, με το Μνημόνιο 1 ,με το Μνημόνιο 2,με το ξεπούλημα της γης μας(πώληση αγροτικής τράπεζας που έχει υποθηκευμένα το μεγαλύτερο μέρος των χωραφιών από τους δύσμοιρους αγρότες)με τη κυβέρνηση των δοσίλογων να έχουν παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία στο ξένο κ ελληνικό κεφάλαιο, τους εργαζόμενους αυτής της χώρας σκλάβους ,ζητιάνους τώρα ξεπουλάνε κ την ίδια μας τη πατρίδα.
Εμείς τη κάνουμε?
Μέσα σε αυτόν των ορυμαγδό η ελπίδα που έχω είναι ότι η ίδια η κοινωνία θα γεννήσει επιτέλους ένα νέο ΕΑΜ σε ένα παλλαικό Μέτωπο αντίστασης σε όλους αυτούς. Ένα Μέτωπο που θα δημιουργηθεί από τα κάτω με Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που η κοινωνία θα είναι στο προσκήνιο, με δυνάμεις που υπάρχουν κ θα δημιουργηθούν κ μέσα από την διάλυση που έχει σήμερα η αριστερά, η δημιουργία του Μετώπου ,το βήμα διαλόγου, η πρωτοβουλία οικονομολόγων είναι σε σωστή κατεύθυνση σε δυνάμεις που θα απεγκλωβίζονται από τους υπάρχοντές πολιτικούς οργανισμούς που ανέφερα πρίν κ ειδικότερα τώρα από των ΣΥΡΙΖΑ κ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι κ οι δύο σε αδιέξοδα, μα πάνω από όλα όπως προανέφερα κ πρίν από την ίδια κοινωνία κ τους ανένταχτους που είναι το πρώτο κόμμα της αριστεράς κ δεν έχει καμιά ευθύνη μέχρι σήμερα σε αυτή τη στημένη φαρσοκωμωδία.
Αυτά εγραφά πριν 3 μήνες περίπου κ δυστυχώς επιβεβαιώθηκα.Βλέπε επιλογή Μητρόπουλου, βλέπε μικρογραφία του κόμματος στη Χίο (παλιοι φίλοι κ εχθροί ενώθηκαν στη προεδρική φρουρά της δεξιάς δύαλισης.Να με συνχωρέση ο διανοουμενός της αριστεράς στη Χίο για τα ορθογραφικά μου λάθη.Ζήτω ο Αδωνής της Χίου

Ανώνυμος 13 Νοε 2010, 11:22:00 μ.μ.  

Mπράβο ρε ''αγράμματε'' Σωτήρη πολυ καλα τα γραφεις και ας ειναι κι ανορθόγραφα.Αυτοι μπορει να τα λενε με ορθογραφία αλλα είναι και άψυχοι και κυρίως πολιτικα ανορθόγραφοι.
Ρίξε κι άλλα στη κράνα στους δήθεν διανοούμενους σιγουραντζήδες καρεκλοκενταυρους που βρηκαν αργομισθία κι αραξανε στην κουμουνδουρου στην αυγή την εποχή στον 105.5 γι αυτούς λέμε τους πολιτικούς κρυοκολους του κοκκκινοπρασινου δικτύου περιβολιού της μπουρδολογίας με τα μυαλά Λάσκο και με κραυγές του γραφικού Αδωνι της Χίου και που δεν εχουν κανενα μα κανενα λαϊκό και κοινωνικο ερισμα οπως όλες οι αγείωτες περιθωριακές ελιτιστικες μικροομαδες της προσκολήσεως στην εξουσια μετρ της ιντριγκας και της φραξιας αποτυχημενα πολιτικα ρεταλια του ρεφορμισμού και κουφαρια του δεξιού οπορτουνισμου με όλα τα παραπανω επιεικως αναφερθεντα γνωρίσματα ως αληθινή εικόνα και φύση τους.
Αποκαλυψις του Ιωαννη συνεδριο 6ο κεφαλαιο κπδ/συν

Ανώνυμος 14 Νοε 2010, 6:29:00 π.μ.  

δεν ακουσα;ψηφο κατα συνειδηση είπατε;οριστε;συγνωμη κυριε Τσιπρα Γαηττανο τι ειστε;
ακυρον

Ανώνυμος 14 Νοε 2010, 4:49:00 μ.μ.  

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ενα αμιγως πολιτικο σχολιο μας σε αρθρο του κ.γιαννη δραγασακη τεως υπουργου επι οικουμενικης κυβερνησεως Ζολωτα και τεως βουλευτή του συν/συριζα στο blog του ΣΥΡΙΖΑ XIOY εξηφανισθη καθως επισης και η δυνατοτητα περαιτερω σχολιασμου για να μην τσαλακωθει προφανως το νεο ενωτικο και οχι διασπαστικο οπως το 1991 armani του τεως υπουργου νυν και αει και στους αιωνας των αιωνων αμην αριστερου των σαλονιων και των αλωνιων κατα συμφερον και περισταση. και σε ενα blog ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.μη σας ξανακουσουμε
να ομιλειτε για δημοκρατια κοινη δραση της αριστερας κλπ.ειστε καταπτυστα κακεκτυπα της ρεφορμιστικης οπορτουνιστικης αριστερας και μονο.( προσοχη αυτη η καταγγελια δεν είναι της πλακας κι ας δείχνει ως τετοια.δεν εχετε παρα να διαπιστωσετε ιδιοι την αληθες των λογων μας.προφανως υπαρχουν αρκετοι ακομα περαν του ενος γραφικου Αδωνι στην οργανωση του συν/συριζα στη χιο )
Αυτονομη Κομμουνιστικη Οργανωση Χιου

Ανώνυμος 14 Νοε 2010, 5:07:00 μ.μ.  

Nαι το διαπίστωσα κι εγώ. Iσχύει.Ο Δραγασάκης επειδή ξέρει πολλα πρεπει να είναι προστατευόμενη ζώνη. η καρέτα-καρέτα του Συνασπισμού.

Ανώνυμος 14 Νοε 2010, 6:00:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 14 Νοε 2010, 7:35:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 14 Νοε 2010, 8:36:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 15 Νοε 2010, 10:36:00 π.μ.  

εχετε τελειωσει συριζακια

Ανώνυμος 15 Νοε 2010, 5:58:00 μ.μ.  

καληνύχτα μαλάκα η ζωή έχει πλάκα..
σ.μ

Ανώνυμος 15 Νοε 2010, 7:57:00 μ.μ.  

Διαβάζω διάφορες "αυτοκριτικές" από τις δυνάμεις του μετώπου και όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ότι οι "άλλοι" ήταν πιο κακοί από όσο υπολογίζαμε και δυσφήμισαν τον Αλαβάνο περισσότερο από όσο νομίζαμε. Αυτό δεν λέγεται αυτοκριτική. Εκτός αν δεν γνωρίζω το νόημα της λέξης.

Andriou 15 Νοε 2010, 9:06:00 μ.μ.  

Που ακριβώς διάβασες κάποια "αυτοκριτική" που να λέει αυτά που αναφέρεις;
Ο μόνος που μίλησε απο την πρώτη στιγμή για κακό αποτέλεσμα ήταν ο Αλαβάνος.
Σε αντίθεση με άλλους που πανηγύριζαν για το 6,5% τής μαζορέτας του Αυτιά ή (ακόμα χειρότερα) την εκλογή Καμίνη ως τσοντίτσα του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος 15 Νοε 2010, 11:24:00 μ.μ.  

Τραμπούκικη επίθεση της Νεολαίας ΣΥΝ στα ΕΑΑΚ σήμερα στο Πολυτεχνείο.Ο Τσιπρας αφού νομίζει οτι καθάρισε με τον Αλαβάνο και το Μέτωπο δείχνει τον επόμενο ΕΧΘΡΙΚΟ στόχο του στην αντικαπιταλιστική ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ.Τί κάνεις ρε μπούρδα Καραβάγκο;Πού πας ρε Καραμήτρο;
Την πάτησες μεγάλε.Τα κανες σκατά παντου!

Ανώνυμος 15 Νοε 2010, 11:31:00 μ.μ.  

Ο ΤΣΊΠΡΑς υπόγραψε το άδοξο τελός του λειαν προσεχώς.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP