Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ!

>> Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Συγχαρητήρια επιστολή του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ στο νέο Δήμαρχο Ικαρίας που έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης!

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στην Ικαρία και η θριαμβευτική εκλογή με 53,3% του Καθηγητή Παιδιατρικής Χρ. Σταυρινάδη ως Δημάρχου Ικαρίας, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ (και ανιψιός τού νέου Δημάρχου)  Κωστής Αϊβαλιώτης τού απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπημένε μου θείε,

   Η πανάξια  εκλογή σου ως Δημάρχου στο νέο Ενιαίο Δήμο Ικαρίας αποτελεί
 δικαίωση ενός αγώνα ετών για έξοδο του νησιού μας από τη  μιζέρια και την υπανάπτυξη στις οποίες την είχαν βυθίσει μουχλιασμένες ιδέες και πρακτικές. Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ. Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη «Κούβα του
 Αιγαίου». Οι πολίτες που στήριξαν το ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό σου περιφρόνησαν τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» που τους ζητούσαν κάποιοι και πάλεψαν ενωμένοι μαζί σου (είτε ήταν δεξιοί είτε αριστεροί)  πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης, κι όλα αυτά παρά την απίστευτη αντίδραση και πίεση του ΚΚΕ.

    Σου στέλνω τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη σου (που είναι νίκη όλων όσων παλέψαμε για τη συγκρότηση
 του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου) και σου εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σου.


 

    

    Με αγάπη

 Κωστής Αϊβαλιώτης»


Θα μου πείτε: Κλασσικός ακροδεξιός λαϊκισμός! Και τον Δεκεμβρη; Τότε που οι ίδιοι έδιναν συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την στάση του στην εξέγερση; Τότε τι ήταν;
Σύντροφοι κακά τα ψέμματα! Στην Ικαρία ευτελίστηκε το μεγαλύτερο μέρος  της Αριστεράς!
Το ΚΚΕ με την αλαζονική του συμπεριφορά εδώ και χρόνια, ο ΣΥΝ με τις ανίερες συμμαχίες! 
Ευτυχώς που υπήρξαν και αριστερές οργανώσεις (ΚΟΕ, ΚΕΔΑ κ.τ.λ),  που με την στάση τους κατάφεραν να σώσουν ένα (μικρο) μέρος απο την χαμένη τιμή της Αριστεράς!





23 σχόλια:

Θεοδώρου Σωτήρης 16 Νοε 2010, 2:17:00 π.μ.  

«Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κου Χρήστου Σταυρινάδη, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.

“Πιστεύω πως η Ικαρία μπορεί να οδηγηθεί σε καινούργιο δρόμο επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων της και για το λόγο αυτό αποδέχτηκα τις προτάσεις των συμπατριωτών μου να τεθώ επικεφαλής μιας κοινής προσπάθειας. Την προσπάθεια αυτή καλώ να στηρίξουν όλοι οι ενεργοί πολίτες, πολιτιστικές, πολιτικές κινήσεις και πολιτικά κόμματα, με σεβασμό στις προσωπικές απόψεις και στις διαφορετικές πολιτικές ταυτότητες με κοινό όμως στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την αλλαγή της μοίρας της Ικαρίας μας”, αναφέρει, με ανακοίνωσή του, ο κ. Σταυρινάδης.

Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΝ».

*

Οπα! Τι έγινε ρε παιδιά; Ολοι μαζί; Ισχύει;

Και οι του Μνημονίου και οι «κατά» του Μνημονίου, τα βρήκατε; Και οι «προοδευτικοί» και οι ακροδεξιοί, τα συμφωνήσατε; Και οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί», σε δι(α)κομματική συμμαχία;

Και εναντίον ποιου, παρακαλώ; Μα είναι προφανές:

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ ενώθηκαν σε κοινό υποψήφιο στην Ικαρία εναντίον του… ΚΚΕ!

*

Τόσο απροκάλυπτα. Τόσο χυδαία. Τόσο «υπερκομματικά» και «ανεξάρτητα»!

Το «κόκκινο νησί» τούς αναγκάζει να πετάξουν και το τελευταίο φύλλο συκής.

Τι «ιδεολογίες», τι «προγράμματα», τι «μνημόνια – αντιμνημόνια» και κουραφέξαλα!

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 2:26:00 π.μ.  

Iκαρία. Νησί μεγάλο, με έλατα, πευκοδάση και ατέλειωτες αμμουδιές. Ιαματικά νερά παγκό­σμιας φήμης, εξαιρετικοί άνθρωποι, άφθονο ψά­ρι, σύγχρονο αεροδρόμιο και 3 μεγάλα λιμάνια. Πα­ρόλα αυτά η Ικαρία μένει πίσω στην ανάπτυξη και η αιτία είναι - κυρίως - οι μουχλιασμένες ιδέες του ΚΚΕ που στοιχειώνουν κάποια ακραία μυαλά για δε­καετίες. Τρεις δήμους έχει σήμερα η Ικαρία και τους ελέγχει το ΚΚΕ...
Τώρα συνενώνονται σε έναν τερά­στιο δήμο και έτσι το ΚΚΕ άρχισε να τρέμει, γιατί όλοι εμείς οι Ικαριώτες που δεν είμαστε ΚΚΕ αντι­προσωπεύουμε το 66%.Σ' αυτό το νησί ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε 7 ψήφους το 2004 και σήμερα έχει 300! Πιά­νουμε πλέον το 10% στο νησί μου, την τέως «κόκκι­νη» Ικαρία, για αυτό και η πίκρα του ΚΚΕ. Και αυτό φαινόταν από το ότι όλοι επαίνεσαν την δωρεά που έκανε η οικογένειά μου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, αλλά απουσίασε ο κομμουνιστής δήμαρχος της πό­λης αυτής...

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 2:28:00 π.μ.  

Αυτός είναι και ο εκλεκτός του ΚΚΕ για τον ενιαίο δήμο. Απέναντι σε αυτόν τον σκληρό κομ­μουνιστή κατεβάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης που κάνει πράξη την Εθνική Ενότητα. Όλοι το στηρίζουν πλην (φυσικά...) του μουχλιασμένου ΚΚΕ. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι αριστεροί, οι οικολόγοι, οι ανε­ξάρτητοι πολίτες κάθε ιδεολογίας που μπούχτισαν όλα αυτά τα χρόνια με τη μιζέρια που φέρνει το ΚΚΕ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου όλων μας το «κόσμη­μα» της Ικαρίας, ο καθηγητής Παιδιατρικής στο Πα­νεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Σταυρινάδης. Ο γιατρός που εξετάζει ανθρώπους δωρεάν, που δεν κοιτά πε­ποιθήσεις και θεραπεύει παιδιά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ !
Ο Σταυρινάδης, μπαίνει μπροστάρης στη μάχη όλων μας για να απογειωθεί η Ικαρία, να έρθει πλούτος στο ακριτικό νησί μας, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μείνουν οι 7.000 κάτοικοί του σ' αυτό και να σταματήσει η φυγή των νέων, αφού 50.000 Ικαριώτες ζουν εκτός Ικαρίας. Να γίνουν έρ­γα, να ανοίξουν ξενοδοχεία, να πέσουν κονδύλια από την ΕΕ, να γίνει μαρίνα και να έρχονται τα γιωτ, να γίνει διεθνώς γνωστό το νησί του Ικάρου με την λειτουργία της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακα­δημίας που θέλουν να τη φτιάξουν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία για να οικειοποιηθούν τον ...Ίκαρο (!)
Όλοι μαζί οι δημοκρατικοί μη κομμουνιστές πολί­τες, όλοι όσοι βαρεθήκαμε την μούχλα του ΚΚΕ στη­ρίζουμε το ψηφοδέλτιο της συμφιλίωσης και ψηφί­ζουμε Σταυρινάδη στην Ικαρία. Παλέψαμε πολύ για να φτιαχθεί το ψηφοδέλτιο της νίκης και θα αγωνι­σθούμε για ένα ποσοστό - ρεκόρ, και ας κλαίει όσο θέλει το ΚΚΕ...
Εφημερίδα Α1 11/9/2010 Κώστας Αιβαλιώτης

Θεοδώρου Σωτήρης 16 Νοε 2010, 2:31:00 π.μ.  

Ευτυχώς η προπαγάνδα δεν θα νικήσει. Η ιστορική αλήθεια θα διασωθεί για τις επόμενες γενιές. Η ιστορική αλήθεια, κύριοι, είναι ότι ευτυχώς που υπήρχε η Χωροφυλακή το Δεκέμβρη του '44, ευτυχώς που υπήρχε αυτή η παράταξη που πολέμησε τους αντάρτες και τους συμμορίτες, και σώθηκε η Ελλάς από τον κομμουνισμό. Τιμή και δόξα ανήκει σε αυτούς τους ηρωικούς χωροφύλακες, τιμή και δόξα ανήκει σε αυτούς τους ηρωικούς αστυνομικούς».
*
Το παραλήρημα είναι του Αδωνι Γεωργιάδη. Με αυτουνού το κόμμα, ο ΛΑ.Ο.Σ., συνεργάζεται ο ΣΥΝ στην Ικαρία,

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 9:20:00 π.μ.  

1) Πρώτη φορά διαβάζω συγχαρητήρια επιστολή κόμματος να αρχίζει με προσφώνηση. «Αγαπημένε μου θείε.»
2) Σας παρακαλώ να μου υποδείξετε που είδατε στήριξη του ΛΑΟΣ (εκτός του ανιψιού του δημάρχου ) του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέρ του γιατρού Σταυριναδη.
3) Το νησί παραμένει κόκκινο γιατί ο γιατρός Σταυρινάδης ήταν και παραμένει στην αριστερά από τα δύσκολα χρόνια της αντίστασης μέχρι και σήμερα που είναι ενεργό μέλος της ανανεωτικής αριστεράς.
4) Πολλές φορές ο φθόνος και το μίσος τυφλώνει και μας κάνει και βλέπουμε παραισθήσεις.
5) Οι κραυγές για την χαμένη τιμή της αριστεράς θυμίζουν απατημένη γεροντοκόρη που έχασε την παρθενία της.
6) Ρίχνοντας λάσπη, ρίχνοντας λάσπη ελπίζεις ότι κάτι θα μείνει.

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 10:50:00 π.μ.  

Είσαι πολύ μικρός να κατηγορήσει για ευτελισμό τον Χρήστο Σταυρινάδη αγωνιστή της αριστεράς, υποψήφιο με το Συριζα και σήμερα στη Δ.Α, τον Σταμάτη Κρόκο από το Στελί, κομμουνιστή με χρόνια φυλακές και εξορίες, πρώην μέλος του ΚΚΕεσωτ. και σήμερα του ΣΥΝ. Τον Σίμο Τριπόδη από τον Άγιο Κήρυκο πρώην έπαρχο του νησιού, επίσης πρώην εξόριστο, μέλος του ΚΚΕ εσωτ. και σήμερα του ΣΥΝ. Τον Ντίνο Πετρόγιαννη , ΕΠΟΝίτη, εξόριστο στην Ικαρία, μέλος του ΚΚΕ, του ΚΚΕ εσωτ. και του ΣΥΝ και άλλους.

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 10:55:00 π.μ.  

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Πάνος Καμένος. Ο βουλευτής Β΄Αθήνας της ΝΔ πήγε στην Ικαρία, από όπου κατάγεται η σύζυγός του, για να περάσει την αντιμνημονιακή γραμμή του κόμματός του. Και καλά να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του κ. Βογιατζή, τον υποψήφιο του κόμματός του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Καμένος ανέλαβε να προωθήσει και τη νέα συνεργασία, τύπου
"βρώμικου '89", της ΝΔ με το ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας να πείσει τους νεοδημοκράτες και όχι μόνο, να ψηφίσουν για δήμαρχο του νησιού... τον κομμουνιστή υποψήφιο. Το αποτέλεσμα ήταν να τον διώξουν, πυξ-λαξ από το νησί, οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες. Κατόπιν αυτού ο κ. Καμένος έφυγε με την ουρά υπό τα σκέλη και άρχισε να συκοφαντεί τους ομοϊδεάτες του στην Ικαρία, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται κανέναν Καμένο (ή καημένο) για να τους υποδείξει και να τους επιβάλει τι πρέπει να κάνουν.

Θεοδώρου Σωτήρης (μικρός) 16 Νοε 2010, 1:25:00 μ.μ.  

κύριος Σταυρινάδης ηγήθηκε ενωτικού ψηφοδελτίου. Σε αυτό πέρα από τον Σύριζα, συναίνεσαν οι τοπικές οργανώσεις ΠαΣοΚ και ΝΔ, η Δημοκρατική Αριστερά, και ο ΛΑΟΣ. Στόχος η προοδευτική αλλαγή πορείας για το νησί μακριά από το απολιθωμένο ΚΚΕ. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν και εφοπλιστές όπως οι κύριοι Σπανός και Αλαφούζος

Θεοδώρου Σωτήρης (μικρός) 16 Νοε 2010, 1:28:00 μ.μ.  

υποψηφιότητα Σταυρινάδη έγινε γνωστή μαζί με την παραδοχή τοπικών στελεχών κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ) ότι θα τον στηρίξουν.
Στηρίζει η Ν.Δ.
Την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. προς τον Χρ. Σταυρινάδη ανακοίνωσε η τοπική οργάνωση του κόμματος με τις υπογραφές των προέδρων του Τ.Ο. Αγίου Κηρύκου Π. Γενούζου και Ευδήλου Σταμούλας Τσιαντή.
Στην ανακοίνωση στήριξη τονίζεται ότι «ευελπιστούμε και άλλες κοινωνικές ομάδες να συσπειρωθούν γύρω από τον καταξιωμένο επιστημονικά και κοινωνικά συμπατριώτη μας σε μια δημοτική παράταξη νίκης για ένα καλύτερο μέλλον στο νησί μας»

Θεοδώρου (μικρός) 16 Νοε 2010, 2:04:00 μ.μ.  

Σε ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και με λεξιλόγιο που μας γυρνάει στα επάρατα χρόνια της δεξιάς η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε ανακοίνωση που προτρέπει τον λαό της Ικαρίας να ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή τον εκλεκτό υποψήφιο δήμαρχο της που υποστηρίζει μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ για να μην περάσουν "λογικές που θέλουν να υποτάξουν το νησί στον κόκκινο εξτρεμισμό των ακραίων φασιστοκομμουνιστών"….

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 6:29:00 μ.μ.  

Έτσι είναι. Μόνο ΚΟΕ και ΚΕΔΑ έχουν μείνει σε αυτή τη χώρα να σώζουν την τιμή της αριστεράς. Και γενικά στην ευρώπη αλλά και στον πλανήτη, μόνο η ΚΟΕ, ΚΕΔΑ και το Νεπάλ μας έχουν απομείνει. Ο κόσμος γιατί δεν το καταλαβαίνει?

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 8:39:00 μ.μ.  

Δεν μας λες και το ονοματάκι σου ;Σαχλαμάρα ε σαχλαμάρα.

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 9:05:00 μ.μ.  

Λαβιτζής;

Ανώνυμος 16 Νοε 2010, 9:32:00 μ.μ.  

Ο δυαλιτικος της Χίου

Ανώνυμος 17 Νοε 2010, 12:37:00 π.μ.  

Δυαλιτικός ή Δηαριτικός;

Ανώνυμος 17 Νοε 2010, 9:25:00 π.μ.  

Διαλυτικός ευρολιγούρας οπορτούνα.Σιγά μη τον χαλάνε οι Δηαριτικοί.

Ανώνυμος 17 Νοε 2010, 9:57:00 π.μ.  

Τακιμιασανε.

Ανώνυμος 17 Νοε 2010, 10:03:00 π.μ.  

Τονα χέρι νίβει τάλλο και οι δυo βαρανε ΜΕΤΩΠΟ

Ανώνυμος 17 Νοε 2010, 12:09:00 μ.μ.  

ΑNTΑΡΣΥΑ ΚΚΕδες και τα σόγια τους

Ανώνυμος 18 Νοε 2010, 5:34:00 μ.μ.  

Ούτε μια ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο δεν έβγαλε ο ΣΥΝ Χίου.
Και μετά σας χαλάει το Κ.Κ.Ε , η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και το Μέτωπο !!!!

Ανώνυμος 18 Νοε 2010, 6:21:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 18 Νοε 2010, 8:32:00 μ.μ.  

ΑΝΩΝΥΜΟΣ @ 18 Νοε 2010 5:34:00 μ.μ.
έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο

Ανώνυμος 18 Νοε 2010, 9:23:00 μ.μ.  

Ανώνυμος 18 Νοε 2010 8:32:00 μ.μ.
απο εδω και πέρα θα μιλάμε μόνο για γκόμενες.....δεν έχει νόημα η πολιτική κουβέντα με ανάγωγους ευρωλιγούριδες οπορστουνιστές που δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP