Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στή Βουλή τη δυσοσμία του Βιολογικού στη Χίο.

>> Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ερώτηση προς τους Υπουργούς:- Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.- Εσωτερικών.- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης σχετικά με την "Έντονη δυσοσμία αναδύεται από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Χίο".


Συγκεκριμένα αναφέρει:
Σε έντονες διαμαρτυρίες προς όλους τους αρμόδιους φορείς έχουν προβεί οι κάτοικοι της Χίου που κατοικούν κοντά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του νησιού λόγω της έντονης δυσοσμίας που προκαλείται από τη λειτουργία του. Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σχεδόν απέναντι από το αεροδρόμιο του νησιού και κοσμούν την είσοδο της πόλης προς τέρψη και δωρεάν αρωματισμό των περιοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως θα αρχίσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για τη μεταφορά σε άλλο σημείο του βιολογικού καθαρισμού.
Επειδή οι κάτοικοι εύλογα διαμαρτύρονται και ανησυχούν για την ποιότητα της ζωής τους αφού η καθημερινότητά τους έγινε αβίωτη από τη δυσοσμία, φοβούνται για την υγεία τους και αναγκάζονται να κρατούν ερμητικά κλειστά τα σπίτια τους.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε η εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού στη Χίο:
* Να λειτουργεί εύρυθμα για να μη ρυπαίνει το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής;
* Να εξοπλιστεί τεχνολογικά με κάθε τι το προβλεπόμενο και αναγκαίο;
* Να εφαρμόζονται με ακρίβεια οι προδιαγραφές συντήρησης και φορτίου λειτουργίας του;
* Να γίνει έλεγχος του δικτύου λυμάτων, συστάσεις προς βιοτεχνίες και καμπάνια ενημέρωσης για τους πολίτες;
* Να γίνουν προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, να ολοκληρωθεί ο τριτοβάθμιος καθαρισμός και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον;
* Όσον αφορά την μετεγκατάσταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε, ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ποιο το ύψος της δαπάνης και από ποιο φορέα θα εξασφαλιστούν τα ανάλογα κονδύλια;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαρ 2008, 1:15:00 π.μ.  

''ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ'' ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ;ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Andriou 18 Μαρ 2008, 8:42:00 π.μ.  

Έχεις απόλυτο δίκιο, όμως η πείρα δείχνει οτι δεν υπάρχει Βιολογικός που να μην μυρίζει, κάποιες τουλάχιστον μέρες μέσα στον χρόνο (βλάβες, κακή λειτουργία κ.τ.λ). Έτσι είναι προτιμότερο αυτό να γίνεται σε κάποια άλλη, ήδη υποβαθμισμένη (και δυστυχώς υπάρχουν πολλές τέτοιες στο νησί) και ακατοίκητη περιοχή, παρά σε αυτό το κομβικότατο σημείο. Αυτή εξ'άλλου είναι και η πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP