Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΤΟ ΠΑΛΛΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ - ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

>> Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

“Ο Μεγαλέξανδρος
και ο καταραμένος Δράκος”

Θέατρο Παλλάς
7,8,9,10 Φεβρουαρίου 2008, 9:00 μ.μ.

Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το νεοσύστατο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ “Τέχνη στη Γη της Μαστίχας” – Χίος 2008 και την “Ελληνική Θεαμάτων”, θα παρουσιάσουν στις 7,8,9 και 10 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παλλάς τη θεατρική παράσταση “Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος”, σε κείμενο-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Η συνεργασία αυτή είναι σημαντική γιατί αποτελεί την αρχή μιας νέας προσέγγισης των περιφερειακών πολιτιστικών θεσμών.
“Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος” είναι μια θεατρική πρόταση για μεγάλους και μικρούς που τιμά μια σπουδαία θεατρική παράδοση, το Θέατρο Σκιών. Ένα σημαντικό είδος παραδοσιακού θεάτρου που εξακολουθεί να μας γοητεύει και να μας συγκινεί.
Ένας δράκος καταλαμβάνει το υδραγωγείο της πόλης και παραχωρεί νερό στους κατοίκους της μόνο αφού χορτάσει με ανθρώπους. Η όρεξη του ολοένα μεγαλώνει… Με διαταγή του Βεζύρη γίνεται καθημερινά κρυφή κλήρωση ανάμεσα σ’ όλους για τα επόμενα θύματα. Μια μέρα η κλήρωση ορίζει τη Ρωξάνη, τη μοναχοκόρη του Βεζύρη…

Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: 20,25,30,35,40 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων
· Ταμεία του Παλλάς, CityLink
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ. 210 32 13 100
· Πιστωτική κάρτα, τηλ 210 8108181
· www.ellthea.gr
· Fnac (The Mall)

Πληροφορίες επικοινωνίας
Γιάννα Τριανταφύλλη 6944 902980
Γιάννης Παλαβούρας 6937 658980
Και ενώ πλησιάζουν οι μέρες για τις παραστάσεις του "Μεγαλέξανδρου" στο Παλλάς, τα ερωτήματα που έχουν τεθει στην BlogΌπερα, απο τον φίλο Kekropa και αφορούν την λειτουργία του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ “Τέχνη στη Γη της Μαστίχας” , παραμένουν.
Επαναλαμβάνουμε το mail του kekropa:
Αγαπητή BlogΌπερα,
με έκπληξη διαβάζω στις Αθηναϊκές εφημερίδες ότι συμπαραγωγός της εξαιρετικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου είναι το νεοσύστατο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ "Τέχνη στη γη της Μαστίχας". Η παράσταση έχει παιχθεί εδώ και πολύ καιρό στη Χιο στην Πάτρα και την Αθήνα. Γιατί πουθενά δεν εχει αναφερθεί ο προαναφερθείς συμπαραγωγός; Πως προέκυψε ξαφνικά; Γιατί ακόμη και τώρα αναφέρεται μόνο στις αθηναϊκές εφημερίδες; Ποιοι φοβούνται "μην μας πάρουν είδηση", στο νησί; Πότε συστάθηκε το εν λόγω Φεστιβάλ; Με ποιες χρηματοδοτήσεις; Με ποια καλλιτεχνική επιτροπή; Ποιοι άνθρωποι σχετικοί με τον πολιτισμό συμμετέχουν; Ποιά σχέση έχει με άλλους πολιτιστικούς φορείς (Πλην του ΔΗΠΕΘΕ) του νησιού; Τελικά, ποια αρπαχτή πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες της Χίου;
Σ.Σ Τό Δημοτικό Συμβούλιο, είχε εγκρίνει ομόφωνα τη λειτουργία του φεστιβάλ, με τον όρο να συσταθεί καλλιτεχνική επιτροπή που θα καθορίζει τους προσανατολισμούς και την λειτουργία του εν λόγω θεσμού. Έχει γίνει κάτι τέτοιο; Άς μην ξεχνάμε οτι οι 500.000 ευρώ, που προβλέπεται να ξοδευτούν, είναι πολλά χρήματα και η διαχείρηση τους θα πρέπει να γίνει προς όφελος της πολιτιστικής αναβάθμισης του νησιού. Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δρομολογηθεί μια τέτοιου είδους αναβάθμιση, είναι θέμα που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο κάθε άσχετος. Χρειάζεται οποσδήποτε την συνδρομή ανθρώπων σχετικών με τον πολιτισμό.

1 σχόλια:

ΔΗΜΟΓΕΡΩΝ 3 Φεβ 2008, 10:19:00 μ.μ.  

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP