Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΙΝΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

>> Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Ο Σύλλογος Οικολογιας και Περιβάλλοντος Χίου και η τοπικη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοινώσεις τους καλούν τους Χιώτες σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την προβληματική (μη) λειτουργία, του βιολογικού.




Ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα των προβλημάτων που έχουν ενσκήψει από την κακή λειτουργία του βιολογικού σταθμού ( που κακώς τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση) δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στη στην κινητοποίηση του συλλόγου της Φάρκαινας. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει σοβαρότητα και διαφάνεια στη διαχείριση μιας τόσο καίριας λειτουργίας ? όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και για τα καθαρά ζητήματα υγείας. Οι επιπολαιότητες, οι αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με το φορτίο λυμάτων και τις δυνατότητες του σταθμού, η αγνόηση των περιβαλλοντικών όρων, οι αυτοσχεδιασμοί, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φορτίων (εδώ και χρόνια) δείχνουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με επισφράγισμα τη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι ταξιδιώτες του αεροδρομίου και οι διερχόμενοι τη λεωφόρο Ενώσεως. Με την κινητοποίηση του Σαββάτου ίσως ξεκινήσουν εξελίξεις όπου θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με επιστημονική εγκυρότητα και κοινωνική ευθύνη, ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές δυνατότητες του σταθμού και οι ανάλογες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής ( που κακώς συνδέθηκαν σε τόση έκταση). Να υπάρξει σεβασμός προς τους περιβαλλοντικούς όρους και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα και στο σταθμό καις τους επιμέρους μεγάλους ρυπαντές (πριν πέσουν τα φορτία στο σύστημα) ώστε να υπάρξει άψογη λειτουργία. Διαφορετικά ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο μπορεί να γίνει καταστροφικό με τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ






Καλούμε όλους τους φορείς και πολίτες της Χίου να συμμετέχουν και να δυναμώσουν την κινητοποίηση του Σαββάτου που οργανώνει ο Σύλλογος της Φαρκαινας και να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο βιολογικό σταθμό και την γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής. Χίος 28-2-2008
ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP