Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.

>> Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Εδω καί μήνες η Χίος έχει μεταβληθεί απο Μυροβόλος σε Βρωμοβόλος. Αιτία οι βλάβες στο σύστημα βιολογικου καθαρισμού των λυμάτων εξ αιτίας κακών χειρισμών και ανικανότητας, τόσο της τωρινής όσο και των προηγουμένων δημοτικών αρχών.
Σχεδόν οι μισή πόλη ζει υπο το καθεστώς αφόρητης βρώμας. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ έχει τη συμπεριφορά μικρού παιδιού που έχει μαζέψει το φορτηγάκια και τα μπολντοζάκια του και παίζει
φτιάχνοντας λακάκια στο χώρο των εγκαταστάσεων. Το να ζητηθεί η συνδρομή ειδικών ουτε καν περνάει απο το μυαλό των υπευθύνων. Τι χρειάζεται άλλωστε; Φαίνεται οτι στη σύγχρονη Χίο αρκεί να διοριστείς έμμισθος πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, για να αποκτήσεις την ιδιότητα του ξερόλα- παντογνώστη. Αυτή είναι η μέχρι τώρα συμπεριφορά των διοικήσεων. Γιαυτό το λόγο οι κάτοικοι της περιοχής (και οχι μόνο) αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.


Όλοι στην συγκέντρωση κατά της βρώμας αλλά και της ανικανότητας και βλακείας των υπευθύνων.
Σάββατο 1/3/2008 στις 11 το πρωί έξω από την είσοδο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.
Θα είμαστε όλοι εκεί!


Το κείμενο των διοργανωτών:

«Επειδή η υποβάθμιση της ζωής μας έχει φθάσει στο απροχώρητο, επειδή βαρεθήκαμε να πειραματίζονται εις βάρος μας, διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι… επειδή δεν γίνεται σε εγκαταστάσεις με δεδομένες δυνατότητες επεξεργασίας λυμάτων, κάποιοι να τις υπερφόρτωσα (και να τις υπερφορτώνουν) για να εξυπηρετήσουν (με φθηνό και λαϊκίστικο τρόπο) υπαρκτές ανάγκες συνανθρώπων μας (ενώ υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις) αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε άμεσα και δυναμικά.
Παράλληλα με γνωστοποίηση του προβλήματος σε κάθε θεσμικό υπεύθυνο, καλούμε όλους τους θιγόμενους από τις απαράδεκτες οσμές:
ευρύτερη περιοχή Κονταρίου, Αγιοδεκτινής, ανατολική και δυτική πλευρά του Αεροδρομίου, Φάρκαινα μέχρι και Ευαγγελίστρια, να συγκεντρωθούμε το Σάββατο 01/03/2008 στις 11 το πρωί στην κυρία είσοδο του σταθμού βιολογικού καθαρισμού, να διαμαρτυρηθούμε. Παράλληλα να αποφασίσουμε τρόπους κλιμάκωσης του αγώνα μας μέχρι που θα σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Επειδή βεβαίως πρόκειται και για την είσοδο της πόλης, που γειτνιάζει με τουριστικές περιοχές και τον ιστορικό τόπο του Κάμπου, καλούμε και κάθε σχετικό φορέα και ευαίσθητο άνθρωπο να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.
Μοναδική ελπίδα η κινητοποίηση μας…».

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP