Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Απάντηση στην Παπαρήγα για το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

>> Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΓΗ


Από τον Στέλιο Παππά, μέλος της Γραμματείας της Ε.Ε. του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, λάβαμε το παρακάτω σημείωμα σχετικά με την επίθεση του ΚΚΕ στα αριστερά κόμματα της Γερμανίας και της Πορτογαλίας ύστερα από τις εκλογικές τους επιτυχίες, αλλά και εναντίον του ΚΕΑ.


“Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τους συλλογισμούς του 'Ριζοσπάστη' στην ακατάσχετη λιβελλογραφία του εναντίον του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διότι κινδυνεύει να καταστεί συνένοχος σε πρακτικές που προσβάλλουν το ήθος της αριστεράς όπως το αντιλαμβάνεται ο λαός μας.
Με την έννοια αυτή, δεν έχει κανένα νόημα και η συνέχιση της συζήτησης.





Όμως το φαινόμενο αποκτά δυσάρεστες, αν όχι και προκλητικές διαστάσεις όταν ακριβώς η ίδια πρακτική και με τις ίδιες φράσεις ακολουθείται από την κ. Παπαρήγα. Κατά τεκμήριο θα έπρεπε να ήταν περισσότερο υπεύθυνη και να επιδείκνυε περισσότερο σεβασμό στην ιστορική διαδρομή δεκάδων κομμάτων, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, τα οποία επιχειρούν με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) να οικοδομήσουν το πιο ολοκληρωμένο ενωτικό εγχείρημα που έχει να επιδείξει η αριστερά μετά από την διάλυση της Τρίτης Διεθνούς.


Θα έπρεπε να επιδεικνύει στοιχειώδη σεβασμό στον πρόεδρο της Ευρωομάδας στην οποία ανήκουν οι ευρωβουλευτές του κόμματός της, του ΚΚΕ.
Η καλύτερη απάντηση όμως έρχεται από την ταχύτατη ανάπτυξη του ΚΕΑ και από τις νέες αιτήσεις κομμάτων που εκκρεμούν και επιθυμούν να γίνουν μέλη του.
Για την ιστορία και μόνο υπάρχουν ήδη πέντε νέες αιτήσεις, μεταξύ των οποίων το Κομμουνιστικό κόμμα Φιλανδίας και Κόμμα Κομμουνιστών Λευκορωσίας”.

1 σχόλια:

αστυάνακτας 3 Οκτ 2009, 4:56:00 μ.μ.  

Σιγά μην επειδείξει σεβασμό η παπαρήγα και η ηγεσία του ΚΚΕ για τα άλλα κόμματα της αριστεράς...Ας μην είμαστε αιθεροβάμμονες....Τον ίδιο τους τον εαυτό θα αποκηρύξουν προκειμένου να χτυπήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο....εδώ τολμούν και αποκαλούν ποντίκια τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ (τώρα τελευταία μιλούν μόνο για στελέχη)που έφυγαν το 91.....και μετα ζητούν τη ψήφο .....ανερυθρίαστα τα σταλινάκια!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP