Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ! Η ΚΑΝΕΛΛΗ;

>> Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου της Κ.Ο του, ξεκαθάρισε το πώς βλέπει τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας! Να περιμένουμε κάτι ανάλογο και απο την υπόλοιπη αριστερά; 
Και απο την κυρία Κανέλλη; 
Ή αυτή είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο";


Επιστολή Αλ.Τσίπρα στον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής για τον όρκο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ορκωμοσία στη Βουλή 
 
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έστειλε σήμερα επιστολή στον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιεί τον όρκο που προτίθενται να δώσουν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αυριανή ορκωμοσία στη Βουλή, σύμφωνα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  της επιστολής:

«Προς
Τον προσωρινό Πρόεδρο
της  Βουλής των Ελλήνων
                                                                               Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2009
Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με τον  κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3, παρ.2 ) οι εκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού  Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, υποχρεούνται να δώσουν όρκο που ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος.
Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής  Αριστεράς για την ανάγκη διαχωρισμού  εκκλησίας- κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών, που εμποδίζουν την θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας. Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές  του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο,
«Ορκίζομαι  στην τιμή και την συνείδησή μου  να είμαι πιστός στην Πατρίδα και  το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω  στο Σύνταγμα και τους νόμους και  να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Με  εκτίμηση
Αλέξης  Τσίπρας
Πρόεδρος  της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού  Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Οκτ 2009, 6:22:00 μ.μ.  

H Λιανα ειναι σε λαθος κομμα
θαπρεπε να ειναι στο ΛΑΟΣ

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗς ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος 16 Οκτ 2009, 12:00:00 μ.μ.  

Έτσι όπως τα λές είναι φίλε μου!
Δυστυχώς ΚΚΕ και Λάος τείνουν να γίνουν όμοροι χώροι. Έχουν και οι δύο την ίδια αρτηριοσκλήρωση!
Η διαφορά είναι στην ποιότητα.
Του ΚΚΕ η αρτηριοσκλήρωση βασίζεται σε μια κακώς εννοούμενη ιδεοληψία η οποία πάντως αποτελεί άποψη (μπορεί λανθασμένη αλλα πάντως άποψη) για μιά κοινωνία ισότητας.

Απο την άλλη πλευρά ο περιοδεύων θίασος που λέγεται Λάος μη ξέροντας που πατά και που πηγαίνει, προσπαθεί να εκμεταλευτεί τις διάφορες εμμονές που συναντά σε όλους τους πολιτικούς χώρους (πατρίδες, Θρησκείες, αρχαιολατρίες κ.τ.λ) προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο απο τα πραγματικά του προβλήματα (χαρακτηριστικό τού φασισμού και του λαϊκισμού).

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που γίνονται τέτοιου είδους συγχύσεις όπως στην παρέμβαση που έκανες.
Και είναι στο χέρι του ΚΚΕ να τις εξαφανίσει φεύγοντας μακρυα απ τον δικό του ιδιότυπο δογματικό λαϊκισμό.

Ανώνυμος 21 Οκτ 2009, 11:18:00 π.μ.  

Οτι και να λετε, οσα και να γραφετε, οση λασπη και να ριχνετε στο ΚΚΕ, κωλοτουμπες δεν θα γινουμε. Γλυφτε λιγο το ΠΑΣΟΚ μπας και σας δωσει καμια θεσουλα σε κανενα υπουργειο, βρειτε ποιοι ειστε (πολιτικα!), μαθετε ποιος τελικα ανεβασε τη σημαια στην Ακροπολη και μετα καντε κριτικη στο ΚΚΕ. Οπορουνες!

Andriou 21 Οκτ 2009, 3:13:00 μ.μ.  

Χάχαχαχαχαχα!
Έχετε μεγάλη πλάκα! 20 χρόνια τώρα βλέπετε το παραμύθι με το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει καθημερινά. Μαζί με την εκλογική σας απήχηση. Και παρ' όλα αυτά επιμένετε να γελοιοποιήστε!
Θα μου πείς εδω δεν κωλώσατε να αναβιώσετε τον θαμμένο Σταλινισμό που οδήγησε στον διασυρμό και την κατάρρευση κάθε σοσιαλιστικής ιδέας! Εδώ θα κάνετε πίσω!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP