Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

>> Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τίς τελευταίες μέρες όλο και πυκνώνουν οι δήθεν ουδέτερες αναλύσεις και αρθρα με τα οποία γίνεται σαφής προσπάθεια να εμφανιστεί το "Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης"  ως παράγων διάσπασης τού ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια όλες οι προσπάθειες στηρίζονται σε σχεδόν μεταφυσικές εικασίες και δίκες προθέσεων! Όποτε έγινε προσπάθεια να στηριχθούν και σε πραγματικά γεγονότα, τότε οι εμπνευστές τους "έσπασαν τα μούτρα τους", αφου ως γνωστόν το ψέμα "έχει κοντά ποδάρια"!
Η αγάπη με την οποία σπεύδει να αγκαλιάσει κάθε τέτοια προσπάθεια, απο τη μία ο φιλοτσιπρικός και απο την άλλη ο ανανεωτικό - Πασοκικός τύπος, κάνει εμφανή την ταυτότητα όσων επιχειρούν να στήσουν σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ!
Το κοινό μέτωπο όμως τσιπρικών - ανανεωτικών κατα του ακατονόμαστου (Αλαβάνου), δείχνει δυστυχώς ποιό θα είναι και το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΣΥΝ! Όλα δείχνουν πως για μία ακόμη φορά (ίσως την πιο καθοριστική), το κόμμα αυτό θα χάσει το τρένο! Όλα επίσης δείχνουν οτι ίσως αυτή η φορά να είναι η τελευταία.

Θα σταθώ σε δύο γεγονότα που επαληθεύουν τα όσα αναφέρονται παραπάνω:

α) Στίς 26 Απριλίου, το "Μέτωπο" ανακοινώνει ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα. Πρίν περάσουν 2 εικοσιτετράωρα, ο ΣΥΝ (στην προσπάθεια να προλάβει "δυσάρεστες" εξελίξεις) καταθέτει πρόταση στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για συγκέντρωση πρίν απο την συγκέντρωση του "Μετώπου".
Απο μέλη της γραμματείας τότε κατατίθεται η πρόταση να ακυρωθεί η συγκέντρωση του μετώπου και να γίνει μία μόνο κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τούς Αλαβάνο - Τσίπρα! Ο ΣΥΝ αρνείται!!! Το ίδιο κάνει και στις 4 Μάη, στην συνεδρίαση της γραμματείας στην οποία παρευρίσκονται ο νυν και ο τέως πρόεδρος.
Έτσι η ευκαιρία να διαλυθεί το σκηνικό διάσπασης που έχει αρχίσει να στήνεται, χάνεται!
Και το χειρότερο όλων! Απο τον ΣΥΝ γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί δήθεν ανακοίνωση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επιρίπτονται οι ευθύνες για την αποτυχία διοργάνωσης κοινής εκδήλωσης, στον ...Αλαβάνο!!! Λίγες ώρες αργότερα, με κοινή τους ανακοίνωση, μέλη της γραμματείας που ανήκουν στο μέτωπο, ξεκαθαρίζουν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ΣΥΝ ο οποίος αρνήθηκε την δυνατότητα στον τέως πρόεδρο του να είναι ομιλητής(!!!) και δηλώνουν οτι παρότι μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έκαναν για το καλό της ενότητας  Τα αποτελέσματα βέβαια φάνηκαν στην ίδια την συγκέντρωση!

β) Στην ελεγχόμενη απο τον Τσίπρα, Αυγή στις 16/5, δημοσιεύεται λιβελογράφημα με τίτλο:
«το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο με λογικούς ακροβατισμούς και ψευδή στοιχεία, προσπαθεί με τη σειρά του να εντείνει το σκηνικό διάσπασης
Ο τρόπος με τον οποίο το "άρθρο" αγκαλιάζεται και προωθείται απο συγκεκριμένους "κύκλους" του ΣΥΝ, κάνει καταφανέστατους τούς σκοπούς και την πατρότητα του!

Όμως και αυτή η ψευδολογία θα πέσει στο κενό. Λίγες ώρες αργότερα θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο η ομιλία του Χ.Κατσούλα (πάνω στην οποία "στηρίζεται" το "άρθρο") και θα αποδειχθεί και αυτό το ψέμα!


Πολύ χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της ΚΟΕ που θα ακολουθήσει:


Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ


Στην Κυριακάτικη Αυγή δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του άρθρου είναι να αποδείξει ότι το Μέτωπο οργανώνει «σχέδιο διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της δίκης προθέσεων και των εικασιών (που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης), επιστρατεύεται ένα «γεγονός»: Η αποστροφή του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ από πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα. «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή, είπε το στέλεχος της ΚΟΕ». Κατά διαβολική σύμπτωση, ακριβώς το ίδιο «γεγονός» αναφέρεται και σε σχόλιο του Φ.Π. στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Επίσης, κατά διαβολική σύμπτωση, το «γεγονός» αυτό διαδίδεται εδώ και μέρες από γνωστούς κύκλους, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εφαρμόζεται σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντονισμένη αυτή αναπαραγωγή συνεχίζεται και σήμερα από άλλο εκδοτικό συγκρότημα.


Η ατυχία των εμπνευστών αυτής της εκστρατείας, είναι ότι πρόκειται για ανύπαρκτο «γεγονός». Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στην βιντεοσκοπημένη ομιλία που κυκλοφορεί ολόκληρη στο διαδίκτυο. Η φράση (εντός εισαγωγικών μάλιστα), ποτέ δεν εκστομίστηκε. Οπότε οι προπαγανδιστές της διάσπασης ας περιοριστούν στα σενάρια, στους μύχιους πόθους και στην εσωστρεφή αναζήτηση των χρήσιμων κακών. Όσο για το τι είναι και τι θέλει το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης και ποια είναι η επιδίωξη της ΚΟΕ, θα κατατεθεί ανοικτή και δημόσια πρόταση στη συγκέντρωση της 27/5.

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν: Το παλιό πολιτικό σκηνικό καταρρέει. Και μαζί του η παλιά αρτηριοσκληρημένη "Αριστερά" των μηχανισμών και της ίντριγκας.
Δεν ξέρω αν τελικά οι Κουβελοχατζησωκράτιδες θα πείσουν τον Τσίπρα οτι ένα άλλο ΠΑΣΟΚ είναι εφικτό! Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να του εμφυσήσουν το σύνδρομο του "βεζύρη στη θέση του βεζύρη"!
Εκείνο που ξέρω είναι οτι πολλοί αριστεροί θα αισθανθούν περήφανοι που τραβήχτηκαν έγκαιρα απο το χείλος του γρεμού!


Υ.Γ: Επίτηδες άφησα έξω την περίπτωση του γιαουρτώματος Παναγόπουλου. Τότε που εν χωρώ, Ανανεωτικοί, Τσιπρικοί, Κοκκινοπράσινοι κ.τ.λ, "έδειχναν" τον Χ. Κατσούλα σαν δράστη! Δεν περίμεναν οι αφιλότιμοι ούτε την αστυνομία να το ανακοινώσει! Συντάχθηκαν πλήρως με τον ΦασιστοΓεωργιάδη! Μιά απο τις μελανότερες στιγμές την Αριστεράς! Εφάμιλλη της στοίχισης της Αλέκας στο συντηρητικό μπλοκ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Λάος, κατα τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη!

Υ.Γ2 Και πρίν καλά καλά τελειώσω το άρθρο μου ήρθε ΑΥΤΟ. Πήρα μια βαθειά ΑΝΑΣΑ και σας το "σερβίρω". Θαυμάστε τι κατάλαβαν τόσο καιρό!!!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP