Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

>> Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των ιδιωτικών υπαλλήλων της Χίου (το οποίο πάντως δεν μετέχει στην ανοικτή επιτροπή κατά των μέτρων), στην οποία αναφέρονται στην κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα τοπικά ΜΜΕ.
Να επισημάνουμε οτι τα όσα θα διαβάσετε αρχίζουν σιγά σιγά να ισχύουν και σε άλλες επιχειρήσεις του νησιού και θα πρέπει να αναδειχθούν άμεσα!
Τώρα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητος ο συντονισμός φορέων, πολιτών, συλλογικοτήτων, έξω και μακρυα από διασπαστικές λογικές, σε ένα ενιαίο Μέτωπο κατά της επερχόμενης λαίλαπας!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΧΙΟΥ ΚΑΙΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

 Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ "Αλήθεια" , "Πολίτης" και "Δημοκρατική"ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Εργατικό Κέντρο Χίου τηνΤρίτη 25/5/2010 αφού συζητήσαμε το σύνολο των εργασιακών μαςπροβλημάτων καταλήξαμε στα εξής:Οι εργαζόμενοι δέχονται σήμερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης μεσυνεχείς ανατροπές στα εργασιακά , οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα τύπου "Αλήθεια" χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.Επιπλέον σήμερα η εργοδοσία επιχειρεί με τη λογική του "διαίρει καιβασίλευε" και υπό τον εκβιασμό της απόλυσης, την βλαπτική μεταβολήτων εργασιακών σχέσεων και την μείωση μισθών.Στην τηλεόραση "Πατρίδα" επανειλημμένα δεν τηρούνται οι ειδικότητεςμε αποτέλεσμα αρκετοί να υποχρεώνονται στην άσκηση καθηκόντων που δενπροβλέπονται από τη σύμβαση τους ενώ συνάδελφοι εργαζόμενοι στο ίδιομέσο , εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και συνάμαασφάλισης.

Στη "Δημοκρατική" μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας δεν έχουνκαταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις με αποτέλεσμα οιαπολυμένοι εργαζόμενοι εκτός από την ανεργία να βρίσκονται αντιμέτωποιμε το πρόβλημα της επιβίωσης.Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για την οικονομικήκρίση που αντιμετωπίζουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις.Ούτε συμμετείχαν στα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια, σταοικονομικά ανοίγματα , στις πολιτικές προτιμήσεις των εκδοτών τους καιβεβαίως στο μοίρασμα των κερδών τους ώστε να καλούνται τώρα ναπληρώσουν.Αντίθετα ότι δημιουργήθηκε έγινε με τη δουλειά , τον ιδρώτα, την υπεραξία των εργαζομένων σε αυτά, πολλές φορές με απλήρωτες υπερωρίες ακόμα και εις βάρος της υγείας μας ή και των οικογενειών μας Σήμερα όμως οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν και να μοιραστούν τις συνέπειες των οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων αυτών των οποίων την οικονομική διαχείριση ποτέ δεν είχαν, ούτε ρωτήθηκαν για κρίσιμες επιλογές .
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

-Καμία απόλυση. Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας-Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της "Δημοκρατικής" και οι καθυστερούμενοι μισθοί στην"Αλήθεια"
-Καμία μείωση μισθών ή αλλαγή εργασιακών σχέσεων που θα αποτελείβλαπτική μεταβολή όχι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους αλλά ακόμη καιγια το επίπεδο της ενημέρωσης και συνάμα της Δημοκρατίας.

Συνάδελφοι η υποταγή και η μοιρολατρία δεν αποτελούν λύση. αφού έρχονται χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. τα οποία και αυτά θα αποβούν εις βάρος μας όπως π.χ η μείωση των αποζημιώσεων, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε. και άλλα. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσειςτους το επόμενο διάστημα αν αυτό απαιτηθεί και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΣΤΟΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου
-Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Χίου

1 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Μαΐ 2010, 9:35:00 π.μ.  

Τα προβληματα κοιν,α αλλά στις απεργίες τους βλεπω χωρισμένους γιατί;;;;

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP