Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Και ο Αλαβάνος στην υπηρεσία της αντίδρασης!!!

>> Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Φαίνεται οτι την προσπάθεια μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα "καθαρό" μόρφωμα χωρίς "ενοχλητικές" Αριστερές συνιστώσες και προσωπικότητες και υπο τον ασφυκτικό έλεγχο του ΣΥΝ και των δορυφόρων του, δεν την βλέπει μόνο το δικό μας μπλογκ!
Αναδημοσιεύω απο τις "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ": 

Στην Αυγή σήμερα εξαπολύθηκε η ομοβροντία. Τρία άρθρα πυροβολούν τις πρωτοβουλίες του Μετώπου του Αλαβάνου:


Το Μέτωπο “παίζει” με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλίνοντα πολιτικά σχέδια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάγκη ενότητας και δράσης του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί η αφωνία της Αυγής για την ανακοίνωση 5 μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο Μέτωπο. Διαβάζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα και γνωρίζοντας την πικάντικη προϊστορία της κεντρικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν εκνευρίστηκα. Μίλησα όμως με νηφάλιο σύντροφο, ο οποίος μου έδωσε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων και ένα άλλο πρίσμα των σημερινών δημοσιευμάτων, που ευχαρίστως παραθέτω:

Η ανακοίνωση των 5 του Μετώπου για το παρασκήνιο της τελευταίας σύγκρουσης φιλοξενήθηκε σε πολλές εφημερίδες πλην της Αυγής. Το συμπέρασμα που βγάζουμε ως καλόπιστοι αναγνώστες είναι ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί κατασκεύασμα των χαλκείων του Χρυσοχοΐδη, ώστε να πληγεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή κατάλαβε την προβοκάτσια και δεν τη δημοσίευσε. Επιπλέον με τα τρία σημερινά άρθρα προχωρά ή υπονοεί νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις:

Ο Α. Τσίπρας φέρεται να καταγγέλλει ως πλαστή την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γ. Μπανιά κατά τη διάρκεια της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 29/4, όπου φέρεται να είπε ότι «ο ΣΥΝ τα συζητάει όλα εκτός της παρουσίας του Αλαβάνου στη συγκέντρωση».


Ο Α. Καλύβης αποκαλύπτει ότι κατά την επόμενη δραματική συνεδρίαση της γραμματείας στις 4/5, όχι μόνο δεν τέθηκε βέτο για την παρουσία του Α. Αλαβάνου στο βήμα της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα «είναι επιθυμητή η ιδέα και η προοπτική αυτή, αρκεί να βασίζεται σε μια ειλικρινή πρόθεση για πολιτική συνεννόηση και κοινή δράση, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με την ένταξη του συντρόφου με όρους συλλογικότητας στην κοινή μας προσπάθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου το όνομα και το τηλέφωνο του Αλέκου δόθηκε στην πολιτική κίνηση της Πεντέλης, ώστε να του γίνει ραντεβού και να οργανωθεί στο κόμμα.


Η ανυποχώρητη θέληση της ηγεσίας του ΣΥΝ να συνεννοηθεί με τον Αλαβάνο, δεν κάμφθηκε ούτε με την ανώνυμη καταγγελία ότι ο Α. Αλαβάνος όχι μόνο δεν ήθελε να είναι ομιλητής στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη «βρισκόταν στην Αμερική ξεκοκαλίζοντας τα αργύρια της προδοσίας του!».

Ο αναγνώστης της Αυγής (που σημειωτέον δεν λειτουργεί ως κομματικό όργανο), δικαίως ενημερώνεται και οργίζεται γιατί «σε σχεδόν καθημερινή βάση ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, με τακτική που και ο ίδιος είχε καυτηριάσει στο παρελθόν, δηλαδή μέσα από τα μίντια». Διότι δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας, ο Κουβέλης και ο Παπαδημούλης να έχουν πάρει σβάρνα τις φάμπρικες και τις φτωχογειτονιές, και ο Αλαβάνος να έχει πιάσει μόνιμο στασίδι στα τηλεοπτικά πάνελ.

Ενδεικτικό του ύποπτου ρόλου που διαδραματίζει ο Αλέκος Αλαβάνος είναι το γεγονός που επίσης σημειώνει η Αυγή: «ο Αλαβάνος αναζητεί τις πιο σκληρές εκφράσεις προκειμένου να χαρακτηρίσει τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, παρ’ ότι την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Παπανδρέου». ‘Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο Αλέκος είναι σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου ώστε να αποτελέσει οπορτουνιστικό ανάχωμα στην ριζοσπαστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεπαίρνει και ενθουσιάζει τα εξοργισμένα πλήθη. Ενώ μάλιστα ο Αλέξης αρνήθηκε (χωρίς να χρειαστεί δέκατη τέταρτη σκέψη και εφτά συνεδριάσεις οργάνων) να πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέκος εθεάθη να μπαίνει από την πίσω πόρτα στην Ηρώδου Αττικού!

Ενδεικτικό των υπόγειων διεργασιών του Μετώπου είναι η αναφορά της Αυγής στο αδιαμφισβήτητο «γεγονός ότι ηγετικό στέλεχος του Μετώπου ρωτούσε στη Βουλή για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και πώς κατατίθεται η κομματική επιχορήγηση στην περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του σχήματος»… Είναι προφανές ότι ούτε τα αργύρια της προδοσίας, ούτε η τεράστια περιουσία Αλαβάνου, επαρκούν για την διασπαστική προβοκάτσια. Επιστρατεύεται –άκουσον άκουσον- και η κρατική επιχορήγηση!

Η Αυγή επίσης ξεσκεπάζει τη στάση Αλαβάνου για τις «ακραίες μορφές δράσης που προτείνει, με χαρακτηριστικότερη την απολίτικη και επικίνδυνη πρόταση που έκανε για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή». Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέκου, η πρόταση αυτή έγινε γιατί ο Αλαβάνος συγκινήθηκε από τη γνήσια αγωνία του Γ. Ψαριανού που μέσα στη Βουλή είχε πει ότι «ο κόσμος θα μας πάρει και τους 300 με τις πέτρες…» Το περιβάλλον Αλαβάνου επιμένει ότι αυτή η πρόταση κατατέθηκε για την προστασία των αθώων βουλευτών της αριστεράς.

Η Αυγή τέλος υπογραμμίζει το αυτονόητο: «Είναι προφανές ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ξετυλίγεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανείς για την αριστερά, που πρέπει όλοι να μη λειτουργούν με σύνδρομα βεντετισμού και να αποδέχονται τη συλλογική δημοκρατική λειτουργία». Δείγμα αυτής της έλλειψης βεντετισμού και της συλλογικής δημοκρατικής λειτουργίας ήταν η ανακοίνωση της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον ραδιοσταθμό Κόκκινο, καθώς και η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων των τεσσάρων πανελλαδικών συνδιασκέψεων του σχήματος.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP