Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο ΝΑΣΤΡΑΔΙΝ ΦΩΤΗΣ!

>> Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛ. 13 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ.



ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:


· Εξελέγη βουλευτής της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθήνας με τον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου» στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, 2004, 2007 και το 2009 με το «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς».


Πως και διέφυγε αυτή η καταφανής καταστρατήγηση του καταστατικού απο τον, κατα τα άλλα, τυπολάτρη ηγέτη;
Εκτός και αν το καταστατικό του κόμματος έχει για κάποιους τις ιδιότητες του φούρνου του Ναστραδίν Χότζα!

12 σχόλια:

σ χ 1 Ιουν 2010, 12:48:00 μ.μ.  

Ρώτα τον Αλαβάνο.
Α. Αλαβάνος : Στην Ευρώπη τα κατάφερε μια χαρά. Δύο φορές με το ΚΚΕ, τρεις φορές με τον Συνασπισμό. Κατέχει το ρεκόρ: είναι ο μακροβιότερος έλληνας ευρωβουλευτής. Βέβαια, με τον Συνασπισμό υπήρξε ένα ζητηματάκι. Είχε ληφθεί απόφαση να γίνεται εναλλαγή μεταξύ συντρόφων, να μην κάθεται ένας για πέντε χρόνια. Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος καπάρωσε τη θέση παρά τα συμφωνηθέντα, αλλά οι υπόλοιποι το κατάπιαν και το συγχώρεσαν.

Andriou 1 Ιουν 2010, 1:42:00 μ.μ.  

Εξακολουθεί να γυρίζει ο φούρνος του Ναστραδίν!
Ελπίζω η παραποίηση να γίνεται απο έλλειψη πληροφόρησης και όχι για "άλλους" σκοπούς.

Λοιπόν επι του θέματος:

α) Το τι έκανε με το ΚΚΕ ο Αλαβάνος δεν αφορά καθόλου το συγκεκριμένο. Το ΚΚΕ δεν έχει όριο θητειών στο καταστατικό του!

β)Ο Αλαβάνος, μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ απο τον ΣΥΝ, έχει εκλεγεί δύο φορές Ευρωβουλευτής (το '94 και το '99) ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕ ΠΛΕΟΝ!!!

γ) Στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκε βουλευτής Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέχθηκε βουλευτής, στην περιφέρεια Ηρακλείου στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007.
ΑΛΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!

Επαναλαμβάνω οτι ελπίζω η παραποίηση να γίνεται για λόγους ελλειπούς ενημέρωσης!
Και οχι σαν συνέχεια της προβοκάτσιας που έχει στηθεί εδώ και καιρό απο τούς μηχανισμούς του ΣΥΝ, εναντίον του Αλαβάνου!

Andriou 1 Ιουν 2010, 2:05:00 μ.μ.  

Και κάτι ακόμη.
Απο πού προκύπτει οτι έγινε ποτέ συνενόηση για κυκλική θητεία στον ΣΥΝ;
Και ας πούμε (για την οικονομία της κουβέντας και μόνο) οτι έγινε.
Και ας πούμε οτι ο κακός Αλαβάνος δεν την σεβάστηκε. Οι υπόλοιποι; Ο Παπαγιαννάκης; Ο Παπαδημούλης;
Γιατί δεν έδωσαν τη θέση τους στούς επόμενους.
Έτσι για να εκθέσουν βρε αδερφέ τον κακό Αλαβάνο που δεν τήρησε τις συμφωνίες του!!

σ χ 1 Ιουν 2010, 3:34:00 μ.μ.  

Ο Αλαβάνος βρήκε τρεις φορές ευρωβουλευτής με το Συνασπισμό ΤΟ 89 το 94 και το 99.
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 1989
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 14,31% Ευρωβουλευτές 4
1 Βασίλης Εφραιμίδης
2 Μιχάλης Παπαγιανάκης
3 Αλέκος Αλαβάνος
4 Δημήτρης Δεσύλλας
Το φούρνο του Ναστραδίν βλέπω ότι και εσύ τον χρησιμοποιείς.

σ χ 1 Ιουν 2010, 3:48:00 μ.μ.  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΟΧΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009
Το ανώτερο, δύο βουλευτικές θητείες

Κατά τη γνώμη μου, οι δύο θητείες για έναν βουλευτή ή μια βουλεύτρια είναι το ανώτερο που θα έπρεπε να επιτρέπεται στο χώρο της αριστεράς, για να μην δημιουργούνται «επαγγελματίες εκπρόσωποι» και μηχανισμοί που μοιάζουν περισσότερο εξασφάλιση καριέρας παρά με αριστερή συμβολή στην υπόθεση του αντικαπιταλιστικού αγώνα. Για το θέμα αυτό έγινε αγώνας στο Συνασπισμό πριν από 13 χρόνια, με την απόφαση του κόμματος αυτού για εναλλαγή των τότε δύο ευρωβουλευτών, Παπαγιαννάκη και Αλαβάνου. Οι ευρωβουλευτές τότε, δεν δέχτηκαν να ακολουθήσουν την απόφαση του κόμματος, η εναλλαγή δεν έγινε και συνέχισαν τις θητείες τους στο ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες ακολουθήθηκαν στη συνέχεια από θητείες στο εθνικό κοινοβούλιο. Ο σύντροφος Παπαγιαννάκης τερμάτισε τις βουλευτικές του θητείες λόγω ανωτέρας βίας, ο σύντροφος Αλαβάνος συνεχίζει ακάθεκτος. Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές με πολλές θητείες στο κοινοβούλιο, και κάθε φορά που υποστηρίζεται η ανάγκη εναλλαγής τους, το θέμα αντιμετωπίζεται ως δίωξη ή ως πολιτική ακύρωση και όχι ως δημοκρατική πρόταση.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η απόφαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου το 2007, όταν είπε ότι δεν ξαναβάζει υποψηφιότητα γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι αιώνιος βουλευτής (δεν θυμάμαι τα ακριβή λόγια, αλλά αυτό ήταν το νόημα). Βέβαια δεν ξεχνούμε ότι είχε κάνει ήδη τέσσερις βουλευτικές θητείες.
Η αριστερά και/ή το προοδευτικό κίνημα διεθνώς έχει φρικτό παρελθόν ισόβιων ή αιώνιων αρχηγών, που αφήνουν την καρέκλα όταν αποδημήσουν από τον μάταιο τούτο κόσμο ή όταν βρεθούν σε κατάσταση ολικής παρακμής. Να θυμίσουμε τον Στάλιν (δυστυχώς εγγραφόταν στην αριστερά), τον Μπερλινγκουέρ, τον Αραφάτ, τον Κάστρο, τον Τσάβες της Βενεζουέλας που έκανε συνταγματική αλλαγή για να μπορεί να παρεμείνει πρόεδρος και τόσους άλλους. (Άλλες δεν θα αναφέρουμε, γιατί η αριστερά είναι και πατριαρχική, ως γνωστόν).
Στο θέμα της αιωνιότητας ή ισοβιότητας πάμε πίσω από την αστική δημοκρατία, γιατί φαίνεται οι προσωπικότητες της αριστεράς είναι πιο αναμφισβήτητες και «αναντικατάστατες» από τις προσωπικότητες κάθε άλλης παράταξης, ενώ παράλληλα οι ανισότητες μεταξύ των μελών καλά κρατούν.
Σίσσυ Βωβού
svovou@otenet.gr

Andriou 1 Ιουν 2010, 4:46:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Andriou 1 Ιουν 2010, 4:48:00 μ.μ.  

Φαίνεται ο τι τα ελληνικά μου δεν είναι και πολύ καλά. Γιαυτό δεν γίνομαι κατανοητός! Για να τα ξαναπάρουμε απο την αρχή:
Το 1989 ο Αλαβάνος ηταν ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. Ως μέλος του ΚΚΕ λοιπόν εξελέγη Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού (που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑ αλλά εκλογική συμαχία) στην οποίο μετείχε το κόμμα του. Το ΚΚΕ στο καταστατικό του δεν θέτει θέμα περιορισμού θητειών.
Ευρωβουλευτής του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ (το '89 τέτοιο κόμμα δεν υπήρχε), ο Α.Α εκλέγεται το '94 και αργότερα το '99.
Άρα λοιπόν στο ΚΟΜΜΑ ΣΥΝ ο Α.Α έχει μόνο δύο θητείες.
Και για να προλάβω το ξαναγύρισμα του φούρνου επισημαίνω οτι καταστατικά έχουν μόνο τα κόμματα και όχι οι εκλογικές συμμαχίες!

Πάμε τώρα παρακάτω γιατί φαίνεται οτι ούτε στα μαθηματικά είμαι καλός:
Η Σίσσυ μας πληροφορεί οτι 13 χρόνια πριν ο ΣΥΝ είχε πάρει απόφαση για εναλλαγή θητειών την οποία δεν σεβάστηκε ούτε ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ούτε ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (ούτε ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ προσθέτω εγώ).
Δηλ. 2009 - 13=1996
Άρα λοιπόν το 1996 (στη μέση της θητείας τους) ο ΣΥΝ ζητάει απο τούς Ευρωβουλευτές του, να γράψουν στα "τέτοια" τους τις αποφάσεις των συνελεύσεων που τους επέλεξαν για υποψήφιους και να παραιτηθούν. Αν πράγματι ισχύουν τα όσα λέει η Σισσυ, φαντάζομαι τι θα άκουγε τώρα ο Αλαβάνος αν το είχε κάνει. Τι για βοναπαρτισμούς! Τι για αγνόηση των εντολών της βάσης! Τι...τι..τι.
Γιαυτό σου λέω Σ. Άστο! Είναι βαρύς ο φούρνος και θα κουραστείς!

Υ.Γ Αυτή την προ 13 χρόνων "απόφαση" του ΣΥΝ, για εναλλαγή θητειών, πως και δεν την επικαλείται κάποιο στέλεχος του ΣΥΝ (βούτυρο στο ψωμί του Κουβέλη τέτοιες υποθέσεις) αλλά την ακούμε απο στέλεχος της ΑΚΟΑ!
Πραγματικά δεν ξέρω, ίσως δεν έχω καλή πληροφόρηση!

Ντ. 1 Ιουν 2010, 7:21:00 μ.μ.  

"Στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκε βουλευτής Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέχθηκε βουλευτής, στην περιφέρεια Ηρακλείου στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007.
ΑΛΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!"
Επιτέλους μου έλυσες την απορία. Αναρωτιώμουν ποιά ήταν η αιτία που οδήγησε τον σύντροφο σε εκείνη τη "λιτή ανακοίνωση" - όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου 2009. Δεν μπορούσα να πιστέψω τις κακόβουλες ερμηνείες όπως πχ. ότι εξέφρασε την αντίθεσή του με τις τότε εξελίξεις σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως στην απόφαση για συλλογική ηγεσία στο συμμαχικό σχήμα. Επιτέλους μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Ο σύντροφος απλώς σεβάστηκε το καταστατικό του κόμματός του! Και γιατί μας το κράταγε μυστικό; Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να παρεξηγηθούν οι αγνές του προθέσεις; Βέβαια τώρα έχω μιά νέα απορία: Αφού όλο το θέμα ήταν απλώς ο σεβασμός του καταστατικού, γιατί εξαφανίστηκε από προσώπου γής κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα; Προβλέπεται και η εξαφάνιση από το καταστατικό;

Andriou 1 Ιουν 2010, 7:41:00 μ.μ.  

@Ντ.

Και απο ποιό ακριβώς σημείο των γραφομένων μου εξάγεις τα ακλόνητα συμπερασματα σου φίλε μου;
Προφανως θεία έμπνευσις!
Γιατί πουθενά εγώ δεν αναφέρω οτι αυτή "ήταν η αιτία που οδήγησε τον σύντροφο σε εκείνη τη "λιτή ανακοίνωση" - όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ, ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου 2009."
Προσέχτε λοιπόν! Ο Αντιαλαβανισμός, σας έχει γίνει εμμονή. Έχετε αρχίσει να ακούτε φωνές (να διαβάζετε άγραφα κείμενα για την ακρίβεια).
Αλλού είναι ο εχθρός φίλε μου! Και αυτόν αδυνατείτε να τον κοιτάξετε.
Δεν πειράζει όμως. Ίσως να είναι για καλό. Γιατί οπως λέει και η παροιμία: "Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, στο τέλος θα πας εκεί που κοιτάς"

σ χ 1 Ιουν 2010, 9:23:00 μ.μ.  

andriu
ΑΛΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!


Δηλαδή ένας ευρωβουλευτής με 5 συνεχείς θητείες διάρκειας 25 χρόνων και 2 φορές βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο, άλλα 6 χρονιά (θα έβγαινε ξανά αν δεν λιποτακτούσε) σεβάστηκε το καταστατικό και την κοπάνησε.
Θέλεις να πεις ότι είναι μέσα στη φιλοσοφία των αποφάσεων του Συνασπισμού για ανανέωση των ψηφοδελτίων. Αν το πιστεύεις πραγματικά είσαι τέλειος φούρναρης!
Τελειώνοντας σου λέω κάτι που ακούγεται συχνά τώρα τελευταία. “Ότι είναι νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικά και ηθικό.”

Υ/Γ.
Εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την απόφαση προτιμώ οι άνθρωποι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να το καταλαβαίνουν από μόνοι τους και να κάνουν τόπο στους νέους.
Υ/Γ 2
Τα ίδια ισχύουν και για τον Κουβέλη

Panagiotis35 2 Ιουν 2010, 12:36:00 π.μ.  

Λοιπόν, σ/φοι...

Από έναν ψύχραιμο ΣΥΝασπισμένο που δεν θέλει να δώσει δίκιο σε καμιά πλευρά, αλλά πιστεύει ότι η ημιμάθεια και η τασική τύφλωση είναι επικίνδυνες ασθένειες, καθώς κι ότι πριν μιλήσουμε, πρέπει να έχουμε στοιχειώδη γνώση του θέματος:

1. Η πρόβλεψη για περιορισμένες θητείες ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στα πρώτα καταστατικά. Θεσμοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2005 από το ειδικό καταστατικό συνέδριο, αλλά στην πράξη έχει μείνει κενό γράμμα. Εάν τηρείτο, δεν θα είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές οι: Κουβέλης, Λεβέντης, Δραγασάκης, Αλαβάνος. Η συνέχεια είναι γνωστή - οι δύο πρώτοι σφύριζαν αδιάφορα ωσάν να μην υπήρχε καταστατικό, ο Δραγασάκης το σεβάστηκε προσωπικά, ο Αλαβάνος απείχε για άλλους λόγους.

2. Προ 2005, τα ζητήματα εναλλαγών ή περιορισμένων θητειών είχαν σποραδικά συζητηθεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Δεν είχε ληφθεί ποτέ σχετική απόφαση, εκτός από μία φορά: Πριν το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη σειρά των ευρωβουλευτών το 1994, κι ενώ ήταν βέβαιο ότι οι δύο απερχόμενοι ευρωβουλευτές θα έβγαιναν στις δύο πρώτες θέσεις. Είχε λοιπόν συμφωνηθεί ΠΑΜΨΗΦΕΙ από την ΚΠΕ πως: (α) η γυναίκα με τις περισσότερες ψήφους θα μπει τρίτη στο ευρωψηφοδέλτιο, (β) ο πρώτος ευρωβουλευτής θα μείνει όλη την πενταετία, (γ) ο δεύτερος θα παραιτηθεί στο μέσον της θητείας και θα αντικατασταθεί από την τρίτη. Το δημοψήφισμα αποφάσισε: 1 Αλαβάνος, 2 Παπαγιαννάκης, 3 Σιάνου. Η εναλλαγή όμως δεν υλοποιήθηκε ποτ, αφού με νέα απόφαση τέλη του '96 (όταν θα γινόταν το rotation) η ΚΠΕ αποφάσισε να μην αλλάξει τον Παπαγιαννάκη. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος η απόφαση ήταν σοφή (λίγο αργότερα η Φωτεινή πήγε στο ΠΑΣΟΚ), αλλά επί της ουσίας ήταν τουλάχιστον unfair.

Αυτά... Και στην τελική όλοι γνωστοί είμαστε, ας μην ξεκατινιαζόμαστε κιόλας.

Ένας σ/φος από Αθήνα

Ντ. 2 Ιουν 2010, 10:27:00 π.μ.  

@Andriou
Tα¨"ακόνητα συμπεράσματά μου" τα εξάγω από το σημείο των γραφομένων σου που λέει: "ΑΛΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ!"
Κατά τα λοιπά, νομίζω ότι σε πολλούς έχει γίνει εμμονή ο Αλαβανισμός και συμφωνώ μαζί σου ότι "Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, στο τέλος θα πας εκεί που κοιτάς"...

ΥΓ. Οι Κουβέλης και Λεβέντης είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να σεβαστούν το καταστατικό και αν τεθεί ξανά το ζήτημα των θητειών θα το παίξουν για μιά ακόμα φορά καταδιωκόμενοι από σταλινικά φαντάσματα

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP