Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο Αλαβάνος και οι... "παλαβάνοι"!

>> Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη τού Αλέκου Αλαβάνου φιλοξενεί η σημερινή "Αυγή".

Ολόκληρη την συνέντευξη θα την βρείτε εδώ:    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=550945 


Σαν προοίμιο μεταφέρω την απάντηση σε δύο απο τις ερωτήσεις:

* Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής εμφανίζεται από διάφορες πλευρές να είναι ανταγωνιστικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι μπορεί να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί επίσης υποστηρίζουν πως διχάζει.
Είναι το πρώτο πράγμα που μας απασχόλησε. Το πρώτο. Σε έναν χώρο διαλυτικών διαιρέσεων, με ποιο τρόπο δεν θα εγγραφούμε κι εμείς σε αυτές, αλλά θα παράγουμε μια αντίρροπη ενωτική δυναμική; Γι’ αυτό η ιδέα του Μετώπου, μιας ενότητας που υπερβαίνει κατά πολύ και τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν όλοι να βρουν μια γόνιμη θέση. Γι’ αυτό και η ενεργοποίησή μας όχι με διενέξεις, αλλά με άμιλλα σε ιδέες, προτάσεις, πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό και η σιωπή απέναντι σε στελέχη που δεν χάνουν τηλεοπτικό παράθυρο για να επιτίθενται στο Μέτωπο. Μας έκαναν τουλάχιστον ευρύτερα γνωστούς.



* Λέτε συχνά πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει στην κοινωνία. Σωστό. Χρειάζεται όμως ένα πρόγραμμα κοινό. Αν άλλοι λένε έξω από το ευρώ και άλλοι μέσα, αν άλλοι λένε στάση πληρωμών και άλλοι όχι, αντιλαμβάνεστε έτσι ότι δεν μπορεί να υπάρχει φερέγγυα παρέμβαση στην κοινωνία.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν άλλοι μιλούσαν για «αδύναμο κρίκο», ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ μιλούσαν για «παλαβάνους». Όταν το φθινόπωρο άλλοι μιλούσαν για το Σύμφωνο Σταθερότητας, άλλοι μιλούσαν για επιστροφή στον Περισσό. Όταν σήμερα άλλοι μιλούν για έμπνευση από τις μετωπικές ανατάσεις της Ιστορίας μας, άλλοι περιφέρονται στις τηλεοράσεις και μιλούν για «παραδοξότητες». Δεν έχουμε τόσο δύο διαφορετικές εκφωνήσεις, όσο από τη μία ένα εγχείρημα για ριζοσπαστικό προγραμματικό λόγο κι από την άλλη μια αποδομητική αντιπολίτευση. Ας γίνει τουλάχιστον γόνιμη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Ιουν 2010, 12:50:00 μ.μ.  

ο Δον Κιχωτης Αλαβανος

ο προστατευομενος του Φλωρακη.

ευρωβουλευτης απο τα 28 του.

εχεις κανενα ενσημο Αλαβανε??????????????

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP